Konya hatta Türkiye bir değerini daha kaybetti. Saffet Bakırcı Hocamız Hakka yürüdü, Rabbim rahmetiyle muamele eylesin.

Düşünüyorum da Kur’an’dan başka gündemi olmayan, Kur’an’dan başka bir derdi olmayan, Kur’an’dan başka bir şey konuşmayan bir Müslümanı Allah (cc) nasıl karşılar.

Konya’da parlayan ve oradan Anadolu’ya halka halka yayılan Kur’an derslerinin hocasıydı, yıllarını buna vermişti. Saffet Bakırcı denilince duyanların aklına Kur’an’dan başka bir şey gelmezdi.

Üç kişiyle yola çıkmışlardı; Mehmet Bakırcı, Saffet Bakırcı ve rahmetli Ali Sagîr (Küçük) insanları hiçbir cemaate hiçbir yapılanmaya çağırmıyorlardı. Verilen derse herkes çalışıyor, anladığını o ders halkasında sunuyor, sonunda hocalardan birisi toparlıyordu. Bu derslerde kendisini yetiştirenler kendi ders halkasını kuruyordu. Konya’ya uğradığımda Sevgili Ali Küçük Hocamızla birlikte katıldığım olurdu.

Fakat bu çalışmanın meyvesine biz asıl dışarıda şahit oluyoruz, o halkalarda yetişen kardeşlerimizi tanıdıkça bu hocalarımıza dua ediyoruz. Belki sizler de şahit oluyorsunuz.

Saffet Hocamızın öğleyin kaldırılan cenazesine yetişemedik ancak ikindileyin varabildik, Muhterem Mehmet Bakırcı Hocamıza ve Saffet hocamızın yakınlarına taziyelerimizi sunduk. Fakat asıl kazancımız bu vesileyle orada Konya’mızın güzel insanlarıyla hasret gidermek oldu.

Bu arada bir başka kazancımız Saffet Bakırcı hocamızın metinli haliyle basılmış olan Kur’an-ı Kerim Meali oldu. Rabbim gidenlerimizin yerini doldurmayı lütfeylesin.

Konya dönüşünde içimizde bir ukde olarak şu kaldı; bu iş böyle birkaç saatle veya yarım günlük bir ziyaretle olmuyor.

Selam ve dua ile.