• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Farsça'da "kötü" anlamına gelen bed ile Arapça'da "dileme, isteme" gibi anlamlara gelen dua kelimelerinden oluşmuş bir birleşik isimdir. Yani bu kelimeyi kötü dua olarak da ifade edebiliriz.

Peygamber efendimiz Muaz Bin Cebel’i Yemen’e vali olarak gönderirken bazı görevlerini sıraladıktan sonra şöyle demiş: "Mazlumun bedduasından sakın çünkü onunla Allah arasında perde yoktur." (Müsned, 4, 154).

Peygamber Efendimiz yerli yersiz beddua etmeyi yasaklamıştır. Konu ile ilgili haksız yere yapılan bir bedduanın sahibine geri döneceğini belirten birçok Hadis-i Şerif var. “Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner.” (Ebû Dâvûd, Edeb 45. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 48)

Konuyla ilgili bu ön bilgileri verdikten sonra iki aya yakındır mazlum Gazze halkını bombalayıp taş üstünde taş bırakmayan, binlerce mazlum çocuğun ölümüne sebep olan, kurulduğu günden beri yeryüzüne fitne ve bozgunculuk çıkaran zalim Siyonistlere beddua edelim. Allah’tan dileğimiz bedduamız gökyüzüne çıksın yere inmesin; kabul edilsin ve hak edene isabet etsin.

Geçenlerde meydanda Filistin için dua etmiştik. Çok değerli bir hocam, duamızı dinledikten sonra bize şöyle bir tavsiyede bulundu: ‘Filistin’in işgale uğradığı böyle zamanlarda toplu dua ederken duanın yarısına yakınını da beddua içermelidir. Bu zalimlere beddua etmek de o duanın süsüdür. Hem de öyle güneş yüzü görmemiş beddualar etmek lazım.’

Evet, biz de araştırmalarımız neticesinde elde ettiğimiz bilgiyi; yani beddua edebilme yeteneğini; gerek meydanlarda gerek evlerimizde dua ederken kullanabilmek için okuyucularımıza kazandırmak istedik:

Allah'ım! Bizim ve senin düşmanın olan Siyonistleri hezimete uğrat; Siyonistlere giden yardımları kes, Siyonistlerin silahlarıyla aralarına ayrılık sal. Yüreklerinin ipini kopar. Azıklarını, yiyeceklerini onlardan uzaklaştır. Yaşamı onlara dar et. Her yönden onları sık! Kalplerini birbirinden ayır, korkuyla doldur. Kalplerine ayrılık koy. Aralarında düşmanlık oluştur. İsrail halkının Netenyahu hükümetine karşı ayaklanmasını murad et. Kendi yaşadıkları şehirlerde birbirlerini öldürmelerini takdir et. Yollarını şaşırt, yönlerini saptır. Yardımını onlardan kes. Sayılarını azalt, kalplerini korkuyla doldur. Ellerini, kollarını bağla. Dilleri konuşamasın. Siyonistlerin hezimete uğramasıyla arkalarındaki Amerika’yı, İngiltere'yi, Avrupa'yı darmadağın et. Onları arkalarındakilere, yeryüzünde fitne ve bozgunculuk çıkarmak isteyen tüm milletlere, ibret vesilesi kıl. Siyonistleri zelil rüsva ederek onlardan sonrakilerin arzulara kapılıp İslam beldelerini işgal etmesine engel ol.

Allah'ım Siyonistlerin kadınlarının rahimlerini kısır kıl, erkeklerinin döllerini kurut. Teknolojik araçlarını boz. Onların üzerine yağmurun yağmasına, yerlerinin yeşermesine izin verme.

Allah'ım müşrikleri, kafirleri, Siyonistleri birbirleriyle uğraştırarak Müslümanların sınırlarına saldırmalarına engel ol; kafir ve Siyonistlerin sayılarını, güçlerini azaltarak Müslümanlara üstün gelmelerine mani ol. Amerika'yı, İngiltere'yi ve Avrupa'yı birbirine düşürüp aralarına tefrika koyarak Müslümanlara yüklenmelerine izin verme Allah'ım.

Allah'ım! Siyonistlerin ve tüm İslam düşmanlarının; kalplerinden güveni, bedenlerinden gücü al götür. Dikkatlerini dağıtarak entrika üretmelerine, hile yapmalarına engel ol. Mücahitlerle karşı karşıya gelme, kahramanlarımızla çarpışma cüretini onlardan al. Bedir'de yaptığın gibi köklerini kazıyacak kuvvet ve şiddetlerini biçecek, topluluklarını dağıtacak bir güçle meleklerinden oluşan bir ordu gönder!

Allah'ım Siyonistlerin sularını veba gibi salgın hastalık ile yiyeceklerini hastalıklarla karıştır. Şehirlerini yerin dibine geçir. Üzerlerine sürekli bela indir. Kuraklık ve kıtlıkla onları döv. Azıklarını arzının en verimsiz ve onlara en uzak topraklarında koy. Yeryüzünün kalelerini onlardan koru. Sürekli bir açlık ve acıklı bir hastalığa duçar et onları.

Allah'ım dinin en üstün din; hizbin, taraftarların en güçlü hizip en güçlü taraftar olsun diye Siyonistlerle savaşan İslam gazilerini ve mücahitlerini kolaylıklarla karşılaştır. İşlerini düzelt, kendilerine başarılar ver.