• DOLAR 32.183
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2498.989
  • ...

.

DOĞRU BASIN YAYIN LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI

 

Çerez Politikası

1. ÇEREZLERLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

Bu Çerez Politikası (kısaca “Politika” olarak anılacaktır); Doğru Basın yayın Limited Şirketi (Şirket) tarafından yönetilen internet site/sitelerini ve mobil uygulamalarını kapsamakta olup, çerez kullanımına ilişkin açıklamalar içermektedir. Sitemizi kullanarak çerezlerin işbu metinde belirlenen politikada anlatıldığı şekilde kullanılmalarını onaylamış olursunuz.

A. Çerez (Cookie) Hangi Anlama Gelir, Çerez Nedir?

Çerezler, herhangi bir internet sitesi ziyaret edildiğinde kullanıcının cihazında (mesela bilgisayar veya mobil telefon) depolanan ve isim-değer formatında veri barındırabilen küçük metin dosyalarıdır. Bu metin dosyaları onlara erişim sağlayabilen tarayıcı ve sunucular tarafından anlamlandırılabilmekte ve bu yolla internet sitesine ziyaretin gerçekleştirildiği cihaz ve dolayısıyla ilgili kullanıcı hakkında çeşitli bilgiler elde edilebilmektedir. Bugün hemen hemen her sitede çerez kullanımı vardır.

B. Çerez Hangi Amaçla Kullanılır?

Çerez, çok farklı hedef için kullanılır. Çerezlere şu amaçlarla başvurulmaktadır:

-İnternet sitesinin düzgün çalışması (Sitenin içerisindeki metin, fotoğraf, bağlantı gibi içeriklerin doğru yerlerde görüntülenmesi)

-Ziyaretçiler için daha kişiselleştirilmiş ve daha ilgi çekici bir deneyim sunulabilmesi (Tercihlerinize özel hizmetlerin sunulması)

-İnternet sitesinin geliştirilerek optimize edilmesi (Hata bulunan veya tercih edilmeyen sayfaların işler hale getirilmesi)

-Ziyaretçilerin tercihlerinin hatırlanması (İnternet sitemize giriş yaparken girdiğiniz bilgiler, dil tercihi ve diğer tercihler)

C. Çerez Türleri Nelerdir?

Çerez Türü Açıklama

Oturum Çerezleri: İnternet sitesinden ayrılana dek cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder.

Kalıcı Çerezler: Cihazınızın sabit diskinde uzun süreler kalan türde çerezler olup, kullanım süreleri birkaç günden birkaç yıla kadar değişiklik gösterebilmektedir.

Zorunlu Çerezler: İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede sunulan hizmetlerden ve gezinme özelliklerinden yararlanmaları için kullanılmaları mecburi olan çerezlerdir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler: Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içeren çerezlerdir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örnek olarak; sitemizde dil tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.

D. Çerezlerle İlgili Daha Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Çerez metinlerinin içeriği çoğu zaman yalnızca mühendislerin işleyebileceği nitelikte olup, çerezler ile ilgili daha detaylı ve anlaşılabilir bir dil üzerinden bilgi almak isteyen ziyaretçilerimizin konuyla ilgili siteleri ziyaret etmeleri önerilir.

E. Reklam Çerezlerini Yönetmek

Belirtilen talimatları izleyerek, reklam çerezleri de dâhil olmak üzere, tüm çerezlerin kullanımını yönetebilir, verilerin iş ortaklarımızla reklam amaçlı paylaşılmasını devre dışı bırakabilirsiniz. Bazı durumlarda reklam çerezleri (cookie ) tek tek devreden çıkarılabilir.

 

2. DOĞRU BASIN YAYIN LTD. ŞTİ. ÇEREZ KULLANIMI

A. İnternet Sitemizin Kullanımı Sırasında Çerezleri Nasıl ve Kim Gönderir?

Çerezler;

a. Doğru Basın Yayın tarafından ve/veya,

b. Eğer ziyaret edilen sayfada video veya fotoğraf gibi bazı içerikler sağlanmakta ise, üçüncü kişiler tarafından ve gezintiniz sırasında cihazınızda bulunan tarayıcı (Google Chrome, Safari vb.) ile sunucular arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir.

B. Bilgisayar/Mobil Cihazınızdan Alınan Bilgiler Nasıl Kullanılıyor?

Çerezler;

İnternet sitemizi ziyaretiniz sırasında yaptığınız gezinti ve kullanım tercihlerinin,

internet sitemizde cevapladığınız anket veya değerlendirmeye ilişkin bilgi ve sonuçların ve tercihlerinize ilişkin bilgilerin hatırlanmasında yardımcı olur.

Ayrıca, internet sitemizde yer alan yazıları, haberleri ve diğer sekmelerde yer alan içerikleri ziyaretleriniz sırasındaki tıklama sıklığı ve ziyaret edilen sayfalara ilişkin kullanım verilerini anonim hale getirmek suretiyle, herhangi bir özel bilgiyi kullanmaksızın genel anlamda istatistiki amaçlarla kullanırız.

Çerezler üzerinden topladığımız verileri kimliğinizi belirlemek amacıyla kullanmayız. Çerezler bu Politikada belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz ve veri koruma mevzuatına aykırı olarak hiçbir şekilde işlenmez.

C. Çerezleri Nasıl Kontrol Ederim?

İnternet sitemizi kullanabilmek için çerezleri kabul etmek zorunda tabii ki değilsiniz, ancak bu durumda kullanıcı deneyiminizin hızı, kalitesi ve kolaylığı düşebilir.

Çerezleri silebilir veya internet tarayıcınızı çerezleri engelleyebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak bu halde internet sitemizde yer alan bazı hizmetlerden faydalanamayabilirsiniz.

 

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni, Doğru Basın Yayın  Ltd Şti (Doğruhaber Gazetesi, internet sitesi ve mobil uygulaması) olarak içerik sağlayıcısı ve veri sorumlusu olduğumuz www.dogruhaber.com.tr ve m.dogruhaber.com.tr uzantılı internet sitelerimizin (İnternet Sitelerimiz) kullanımı sırasında elde edilen ve/veya belirtilen internet sitelerine üye olan (Üyelerimiz) veya ziyaret eden (Ziyaretçilerimiz) kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un 10. maddesinde düzenlenen aydınlatma yükümlülüğümüzün yerine getirilmesidir. Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin İnternet Sitelerimizin kullanımı ile ilgili olarak Doğruhaber Gazetesi tarafından toplanan veya kendilerinin İnternet Sitelerimize girdikleri kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında şeffaf şekilde Üyelerimizi/Ziyaretçilerimizi bilgilendirmek için bu metin hazırlanmıştır.

TANIMLAMALAR VE KISALTMALAR

Doğru Basın Yayın Ltd. Şti.: Doğruhaber Gazetesi, www.dogruhaber.comtr ve m.dogruhaber.com.tr imtiyaz sahibi şirket
Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye ve özgür iradeye dayanan, tereddüte yer bırakmayacak açıklıkta, sadece o işlemle sınırlı olarak verilen onay.
Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.
Çalışan: Şirket Personeli.
Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi): Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.
Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.
KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu.
KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu.
KVKK: 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
 

1. Veri Sorumlusu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Doğru Basın Yayın Ltd Şti tarafından aşağıda şartlar altında toplanabilecek ve işleme tabi tutulabilecektir.

2. Elde Edilecek Kişisel Veriler

Aşağıda belirtilen yöntemlerle Üyelerimizden/Ziyaretçilerimizden çeşitli statik (sabit) ve dinamik (değişken) veriler toplanmaktadır. Toplanılan veriler, Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin kullandığı hizmetlere ve özelliklere göre değişkenlik göstermektedir.

İşbu başlık altında, İnternet Sitelerimiz aracılığı ile sunduğumuz hizmetler kapsamında işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda başlıklar halinde belirtilmiştir.

- Kayıt/Üyelik/Kullanım Sırasında Paylaştığınız Bilgiler: İnternet Sitelerimizi kullanmak veya bunlara kayıt veya üye olmak için sağlamış olduğunuz (örneğin: bir hesap oluşturmak, yorum göndermek, haber bülteni almak veya bir yarışmaya veya çekilişe katılmak için) bilgilerdir. Kayıt Bilgileri, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; isim, soy isim, elektronik posta adresi, cinsiyet, posta kodu, doğum günü, cep ve ev telefonu numarası, medeni hal, adres, eğitim durumu, meslek gibi bilgileri içerebilir.

- Mobil uygulamalar aracılığıyla alınan bilgiler: Mobil uygulamalarımızı kullanırken bizimle paylaştığınız bilgiler; konum bilgisi, medya dosyaları, profiller, kişiler, cihaz bilgisi, depolama, kablosuz ve bluetooth bağlantı detayları gibi bilgileri içerebilir.

- Anketler aracılığıyla alınan bilgiler: İnternet Sitelerimizde yer alması muhtemel anket sorularına verdiğiniz cevaplardır.

- Kamuya açık bilgi ve gönderiler: Gönderdiğiniz yorum ve içerik ile isim, kullanıcı adı, yorumlar, beğeniler, statü, profil bilgileri ve fotoğraf da dahil bu gönderi ve içerikle beraber bulunabilecek hakkınızdaki bilgilerden oluşur. Gönderiler her zaman kamuya açıktır. Başka bir deyişle bu bilgilere herkes ulaşabilir ve harici arama motorlarının arama sonuçlarında görüntülenebilir.

- Sosyal medyadan alınan bilgiler: Bir sosyal medya hizmeti üzerinden İnternet Sitelerimize erişir veya giriş yaparsanız veya İnternet Sitelerimizde yer alan bir hizmeti bir sosyal medya hesabına bağlarsanız, topladığımız bilgiler arasında kullanıcı kimliğiniz ve/veya bu sosyal medya hizmeti ile ilgili kullanıcı adınız, profil resminiz, elektronik posta adresiniz veya arkadaş listeniz ve bu sosyal medya hizmeti ile bağlantılı olarak kamuya açık hale getirdiğiniz bilgiler gibi sosyal medya hizmetinin şirketimizle paylaşmasına izin verdiğiniz her türlü bilgi ve içerik de yer alabilir. Sosyal medya hizmetleri üzerinden hizmetlerimize eriştiğinizde veya İnternet Sitelerimizdeki bir hizmeti sosyal medya hizmetlerine bağladığınızda, Doğruhaber Gazetesi işbu Aydınlatma Metni’ne uygun bir şekilde bu tür bilgi ve içerikleri toplama, saklama ve kullanma konusunda yetkilendirmiş olursunuz.

- Faaliyet bilgileri: İnternet Sitelerimize eriştiğinizde ve bu hizmetleri kullandığınızda, bu ziyaretleriniz ile ilgili bazı bilgileri toplayabiliriz. Örneğin, İnternet Sitelerimize bağlanabilmenizi sağlamak için sunucularınız, IP adresiniz, tarayıcı türünüz ve diğer yazılım veya donanım bilgileriniz de dahil, bilgisayar, cihaz ve tarayıcınız hakkında bilgileri alıp kaydedebiliriz.

- Otomatik olarak toplanan bilgiler: Çerezler ve diğer izleme teknolojileri (beacon, tarayıcı çerezleri, pikseller, işaretçiler ve sair çerezler) üzerinden size ait verileri toplayabiliriz. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikamızı inceleyiniz.

3. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği.

İşbu Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile düzenlenen ilkeler ve işleme şartları uyarınca ve aşağıda detayları belirtilen amaçlar dairesinde işlenecektir:

Yayıncılık faaliyetlerimizin yürütülmesi, Üyelerimize/Ziyaretçilerimize destek hizmeti sağlanması, tercih ve ihtiyaçlarının tespit edilerek verilecek hizmetlerin bu kapsamda şekillendirilmesi ve güncellenmesi, şirketimiz tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, internet sitelerimize, mobil uygulamalarımıza ve mobil web sitelerimize iletilen üyelik taleplerinin değerlendirilmesi ve üyelik ilişkisinin kurulması, elektronik posta ile bülten gönderilmesi ve bildirim yapılması, pazar araştırmaları ve istatistiki çalışmaların yapılması, şirket içerisindeki talimat ve prosedürlerin uygulanması, etkinlik ve organizasyonların düzenlenmesi, okuyucu, dinleyici ve izleyici memnuniyetinin ölçülmesi, reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi, reklam satışlarının gerçekleştirilmesi, risk yönetimi ve kalite geliştirme çalışmalarının planlanması ve yerine getirilmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, optimizasyon, denetim, istatistiki analiz, risk yönetimi, üye doğrulama işlemlerinin yapılması, konuma bağlı veya konumla ilişkili İnternet Sitelerimize ait fonksiyonların kullandırılması, profilleme, işbirliği yapılan üçüncü gerçek ve tüzel kişiler tarafından Üye/Ziyaretçilere pazarlama yapılması amaçlarıyla ve KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

4. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Üyelerimize/Ziyaretçilerimize ait veriler; Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla Hukuken Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Hukuken Yetkili Özel Hukuk Kişilerine haricinde hiçbir kurum veya kuruluşa aktarılmamaktadır.

Doğrudan Doğruhaber Gazetesi’ne Vermiş Olduğunuz Veriler: İnternet Sitelerimizin kullanımı öncesinde veya sırasında, Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin kendi inisiyatifleri doğrultusunda verdikleri kişisel verileri ifade eder. Bu kişisel veriler, doğrudan Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz tarafından Doğruhaber Gazetesi’ne pozitif hareketleri neticesinde verilen tüm kişisel verileri kapsar.

İnternet Sitelerimize üye olurken ve bültenlerimize abone olurken paylaştığınız bilgiler, anketlere verdiğiniz yanıtlar, iletişim/şikayet formları ile yaptığınız başvurular, Doğruhaber Gazetesi’ne gönderdiğiniz e-postalar bu kapsamdadır. Örneğin; ad-soyad, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, anketlere verilen cevaplar, demografik veriler ve içerik bilgileri bu tür verilere girmektedir.

Platformumuzu Kullandığınız Zaman Elde Ettiğimiz Veriler: Doğruhaber Gazetesi’nin sunduğu hizmet sırasında, belirli yazılım ya da teknolojik araçlar vasıtasıyla alınan Üyelerimizin/Kullanıcılarımızın kullanım alışkanlıklarına ilişkin kişisel verileri kapsamaktadır. Örneğin, konum verileri ve sık kullanılanlar ile birlikte ilgi alanları ve kullanım verileri bu tür verilere girmektedir.

Doğruhaber Gazetesi, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla İnternet Sitelerimizi ziyaret eden Ziyaretçilerimizin, üye olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi metrikleri temel alan yeniden pazarlama listeleri tanımlama işlemleri yapabilir. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikamızı inceleyiniz.

Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki dayanakları: Kişisel verileriniz; bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için verilerinizin işlenmesinin zorunlu olduğu, fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızın alınamadığı, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olduğu, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirebilmesi için zorunlu olduğu, kişisel verilerinizin tarafınızca alenileştirildiği, meşru menfaatlerimiz için verilerinizin işlenmesinin zorunlu olduğu ve kanunlarda açıkça öngörülen hallerde ve şayet söz konusu durumlardan biri mevcut değil ise bu durumda açık rızanızı almak koşuluyla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

5. Kişisel Veri Sahibi olarak 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Haklarınız

Kişisel Veri Sahibi kişisel verileri üzerinde;

a) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

f) Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

g) Yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

ğ) İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhe bir sonuç ortaya çıkmasına itiraz etme,

h) Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

6. Kişisel verilere ilişkin hakların kullanılması:

Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz, yukarıda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini; bu hususta hazırlayacakları dilekçenin ıslak imzalı bir nüshasını iadeli taahhütlü posta aracılığı ile Doğruhaber Gazetesi’nin “Göztepe Mahallesi Mahmutbey Caddesi İstoç Oto Ticaret Merkezi N Blok no:6/103 Bağcılar/İstanbul” adresine göndererek veya kimliğini ibraz etmek şartı ile ıslak imzalı dilekçeyi aynı adrese şahsen elden teslim ederek veya imzalı dilekçeyi dogruhaber@dogruhaber.com.tr adresine kayıtlı elektronik posta, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirket’e daha önce bildirmiş olduğu ve Doğruhaber Gazetesi’nin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanarak iletebilir. Başvuru zarfının üzerine veya elektronik iletinin konu kısmına “Kişisel Verilere İlişkin Bilgi Talebi” yazılması gerekmektedir.

Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz tarafından yukarıda belirtilen hakların kullanımı için yapılacak başvuruda; talep edilen hususun açık ve anlaşılır olması, talep edilen konunun başvuranın şahsı ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediliyor ise bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi, başvuruya kimliği ispatlayıcı belgelerin (T.C. Kimlik kartı fotokopisi vb.) eklenmesi gerekmektedir. Söz konusu talepler bireysel olarak yapılacak olup, yetkisiz üçüncü kişilerin kişisel veriler ile ilgili yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca başvuruda ilgili kişinin;

a) Adı, soyadı, imzası,

b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya yabancı kimlik numarası,

c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

d) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

e) Talep konusu,

bilgilerinin belirtilmesi zorunludur. Aksi halde başvuru geçerli bir başvuru olarak değerlendirilmeyecektir. Ayrıca, konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir.

Doğruhaber Gazetesi’nin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Kişisel veri sahibi olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi yukarıda belirtilen şekilde Doğruhaber Gazetesi’ne iletmeniz durumunda, bu talebiniz, Doğruhaber Gazetesi’ne tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır.