• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Malumunuz Şubat Ayı Şahadet Ayı diyerek yıllardan beri Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti başta olmak üzere birçok İslami Sivil Toplum kuruluşu Şubat Ayında şehadet mefhumunu gündeme alıyordu. Özellikle şubat ayında şehit edilen İslam ümmetinin liderlerinin hayatları, mücadeleleri toplumumuza anlatılarak toplumsal bir bilinç oluşturulmaya çalışılıyordu ve nitekim başarılı da olundu.

Yazımızı yazmaya başlamadan önce Şubat Ayı Şehadet Ayı diyerek şehadet mefhumunu mu işlesek yoksa Şaban Ayının faziletlerinden mi bahsetsek? Bir de yaklaşan belediye seçimleri var. Belediye seçimlerinde halkımızın tutumu nasıl olmalıdır? Seçim için kapımıza gelen siyasilerden neyi talep etmeliyiz? Bunları mı gündeme getirsek? Diye düşünürken hiçbirinden de vazgeçmek istemedik.

Öncelikle Şubat Ayı Şehadet Ayı mefhumunu toplumumuza anlatmaya devam etmeli, bununla ilgili gerek dernek seminerleri gerek kitlesel anlamdaki büyük konferanslar düzenleyerek halkımızın şehadet bilincini arttırmalıyız. Geçmişte şehit olan büyük dava önderlerinin şehadetlerini, mücadelelerini, duruşlarını halkımıza tekrardan hatırlatmalıyız. Bununla birlikte Gazze'de şehit edilen 30.000'den fazla insanın şehadetini de dile getirmeli, şehit olmayı arzuladığımız kadar yeryüzündeki kötüleri etkisiz hale getirmeyi de arzulayacak mücadeleci bir nesil de yetiştirmeliyiz.

Şaban Ayı Allah'ın çok değer verdiği mübarek bir aydır. Şaban Ayında her gün istiğfar çekmeli, bu ayda yarım hurma ile dahi olsa sadaka vermeliyiz. Özellikle Umut Kervanı Vakfı'nın Gazze'ye yönelik yardımlarını ulaştırdığını herkes biliyor. Umut Kervanı Vakfı gibi güvenilir vakıflar aracılığıyla yardımlarımızı Gazze’ye ulaştıralım. Şaban Ayını da bir vesile olarak görelim çünkü bu ayda sadaka vermek çok faziletlidir.

Nefsi terbiye eden, kişiyi Allah'a yaklaştıran, kalbin yumuşamasına, günahların affedilmesine vesile olan oruç ibadetinden de geri kalmayalım. Özellikle perşembe günleri, cuma akşamının faziletini de yakalayabilmek için oruçlu geçirelim. Bu ayda özellikle dilimizi salavat ve istiğfar ile ıslatıp Allah'a yaklaşmanın yollarını arayalım. Alimlerimiz, hocalarımız Şaban Ayı’nın faziletini topluma tekrar tekrar hatırlatmalı ki bu ayın faziletinden mahrum kalmayalım.

Üç Aylar gerek bireysel gerek toplumsal olarak ıslah olmamıza vesile olan birer fırsattır. Bu fırsatı İslam davetçileri çok iyi değerlendirmeli, topluma üç aylarda olduğumuzu her fırsatta hatırlatmalıyız.

Seçimler mevzusuna gelecek olursak; belediye seçimleri gerçekten çok önemlidir. Belediye seçimlerinde insanlar, genellikle kendi kabilelerinden kendi hemşerilerinden veya kendi siyasi partilerinden aday olan kişinin seçilmesi için çaba sarf ederler. Bu tutum doğru değildir. Bir yöreye, bir şehre, bir ilçeye, bir beldeye seçilen belediye başkanı 5 yıl boyunca orayı ya imar eder ya da berbat eder. Bu yüzden belediye seçimleri gerçekten üzerinde çok ciddi anlamda çalışılması gereken seçimlerdir. Çünkü belediyelerin maddi imkanları çoktur. Bu maddi imkanlar kötü niyetli veya zaafı olan insanların eline geçerse halkın malını çar-çur ederler. Nitekim birçok belediyede hırsızlık olayları ile ilgili soruşturmalar açılmış durumdadır.

Yine aşırı derecede yersiz borçlanmalar, belediyeleri etkisiz hale getirmiş durumdadır. Bu seçimlerde tüm ülke genelinde; HÜDA PAR'ın belediye başkan adaylarının, belediye seçimlerine çok farklı bir yön katacağına inanıyoruz. 4 tane milletvekili ile ülkenin sürekli gündeminde kalan, mazlumların sesi olan, sadece ülkemiz insanlarının değil; Iraklı, Suriyeli, Mısırlı, Filistinli birçok Müslüman halkın sesi olmayı başarmış bir siyasi partiden bahsediyoruz.

Halkımız bu seçimlerde HÜDA PAR’ı desteklemelidir. HÜDA PAR’ın sesinin daha gür çıkabilmesi için mazlumların hak ve hukukunu savunacak yetki ve kudreti elde edebilmesi için belediye seçimlerinde HÜDA PAR’a ‘Evet’ denmesi gerekiyor. Seçimlere çok az bir zaman kaldı. İslam’ın ve ümmetin derdi ile dertlenen bütün vatandaşlarımızı, HÜDA PAR’ı bu seçimlerde desteklemeye davet ediyoruz.

Selam ve dua ile…