• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Amerika ordusuna mensup hava kuvvetlerinde görevli asker, Washington’da israil Büyükelçiliği önünde kendini diri diri yaktı ve yakarken “Free Palestine” diye bağıra bağıra can verdi. Bir dakika içerisinde olay yerine gelen polis ekipleri yanarak can veren adama yardım edeceklerine silah çekip doğrulttular, ardından yanarak can veren cesedi, yangın söndürme tüpü ile söndürdüler.

Farkında mısınız nesil olarak ne kadar büyük sahnelere şahitlik ediyoruz? Koronavirüs, 6 Şubat depremi ve şu anda Filistinli Müslümanların açlıktan ölmesi… Birkaç ay içerisinde 30.000 insanın canice katledilmesi... Sizce bu olaylar tarih kitaplarına nasıl yazılacak? Ve biz Türkiye olarak Türkiye halkı olarak bu olaylar yaşanırken sınavımızı verebildik mi?

6 Şubat depremindeki yardımlaşmamız takdire şayandı. Koronavirüsü de Allah'ın yardımıyla atlatıverdik. Birçok ülkenin hastaları sokaklarda yardımsız bir şekilde ölürken ülke olarak salgını en az zayiatla ve salgına karşı aldığımız tedbirlerden dolayı takdir edilecek bir gayretle virüsü atlattık.

Gelin görün ki şu Filistin meselesinde kaybediyoruz dostlar. Filistinli Müslümanlar israil’e en çok meyve sebze gönderen ülke olduğumuz için bizi kınıyorlar. Ticari ilişkilerimizi zerre kadar azaltmadığımız için bizi kınıyorlar. Açlıktan ölen, haksız yere öldürülen 30 binden fazla Filistinli Müslüman bizi kınıyor.

NATO ülkesi olduğumuzu biliyoruz. Amerika ile stratejik ortak olduğumuzu da biliyoruz. Ülke olarak israil ile aramızı bozmaktan korkuyoruz. En ufak bir açıklamamızda ekonomimizi sarsacak hamleler yapmasından korktuğumuzu da biliyoruz. Milli çıkarlar olduğunu, öncelikle kendi ülkemiz insanını korumak gerektiği ile ilgili idarecilerin mazeretler ileri sürdüğünü biliyoruz.

Ey bu ülkeyi yönetenler! Haydi bizler sizin mazeretlerinizi kabul ettik diyelim. Peki, tarih Filistin ile ilgili duruşunuzu nasıl yazacak, düşünüyor musunuz? Mahşer meydanında, kıyamet gününde 30 binden fazla insan; ‘Yok mu bana yardım edecek?’ diyerek öldürüldüğü halde hiçbir şey yapmayışımızdan dolayı Allah'a ne cevap vereceğinizi düşünüyor musunuz?

Ey Türkiye halkı! Gündeminde belediye seçimleri var. Muhtarların, belediye başkan adaylarının her yerde posterleri, fotoğrafları ve vaatleri var. Sosyal medya hesaplarında seçimlerle ilgili paylaşımlar her yeri kaplamış durumda. Filistinli mazlumların acı ve ızdırabı artık unutulmak isteniyor değil mi?

 Ey Türkiye halkı! Mazlum Filistin halkına sahip çıkmamanın bir bedeli var mıdır, yok mudur? Filistin için elinden geleni halk olarak yaptın mı yapmadın mı? Vicdanın rahat mı değil mi?

Bütün cami imamlarımıza, Diyanet İşleri Başkanlığı'na sesleniyoruz: Filistin için dua ediyorsunuz. İsrail için de beddua ediyor musunuz?

Sivil toplum kuruluşları ve Diyanet İşleri Başkanlığı yardımlar topladı. Ey yardım toplayanlar, bu yardımların Filistin'e ulaşması için gerek hükümeti gerek kamuoyunu harekete geçirebildiniz mi?

Ey Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar! Allah'ın kendisine imkan ve kudret verdiği kimseler! Filistin meselesinde üzerinize düşeni yaptınız mı? Kıyamet günü Allah azze ve celle sizi hesaba çektiğinde kendinizi kurtaracak bir mazeretiniz veya bir gayretiniz var mı?

Ben sıradan bir vatandaşım; ne kudretim var ne imkanım diyen kimseler! Filistin meselesinde meydanlara çıkıp Filistin halkının yanında olduğunuzu haykırdınız mı? Bu yönetenlerin harekete geçmesi için sloganlar attınız mı?

Sosyal medya kullanıcıları! Paylaşımlarınızla Filistin meselesinde, mazlum Filistin halkının yanında oldunuz mu?

Gelin hepimiz, kendi imkanlarımız ölçüsünde Filistin meselesinde mazlum Filistin halkının yanında olalım. Yöneticilerimizi harekete geçirmek için ne gerekiyorsa hep birlikte halk olarak yapalım.

Selam ve dua ile...