• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Mahmut Şahin: HÜDA PAR oy kaybettirecek diyorlardı, tezleri çürüdü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Mahmut Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararı almalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Sayın cumhurbaşkanını destekleme kararı aldığımızda şu niyetle yola çıktık. Memleketimizin, milletimizin maslahatı, faydası nerdeyse orda yoğunlaşalım. Nihayetinde bu niyetle karar aldık. Bu kararla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında seçim çalışması yürüttük. Bir taraftan sayın Erdoğan'ın en yüksek oyu alarak seçilmesi noktasında bir taraftan da cumhur ittifakının mecliste çoğunluğu sağlayacak şekilde bir çalışma yürüttük. Daha özelde de vekil adaylarımızın olduğu illerde ise vekil adaylarımızın çıkabileceği bir çalışma yürüttük. Hatta bazıları vekil adaylarımızın olduğu illerin sadece ikisinde çıkarılabileceği öngörüsünde bulunuyordu. Ama hamdolsun 4 vekil adayımız da seçilmiş bulunuyor. Ben inanıyorum ki HÜDA PAR meclise renk katacaktır. HÜDA PAR'ın seçim kampanyası sürecinde yürütmüş olduğu seçim faaliyeti hem de bu seçim kampanyası içerisinde söylemi, siyaset yapış tarzı teveccühle karşılaşmıştır bu da sandığa ciddi anlamda yansımıştır. 

Bunu şöyle ifade edebilirim. AK Partinin oylarında ciddi bir kayıp yaşanırken bizim güçlü olduğumuz yerlerde Diyarbakır, Batman, Şırnak, Hakkari gibi 6 il sayılıyor AK Parti'nin oylarını arttırdığı yerler. Biz hem kayıpları telafi etmişiz hem de üzerine ciddi oy koyarak oralarda seçim kazandırmışız.'' dedi. 

MİLLETİMİZ BENİMSEDİ

''HÜDA PAR mecliste ne yapacak'' sorusunu yanıtlayan Şahin, ''Dar kalıplara sıkıştırılmış ve ideolojik tartışmaların içerisine yürüyen bir siyaset tarzını benimsemiyoruz. Evet sorunlarımız var ama biz bu sorunların hak, hukuk ve adalet temelli çözülebileceği noktasında bir siyaset ortaya koyuyoruz. Milletimiz bu siyaset tarzını benimsedi. Evet birileri bizi farklı noktalara çekmeye çalıştı, yoğun saldırılarla karşılaştık hakaret iftira ve yalanlar üzerine kurulu saldırı girişimleri oldu sözlü ve fiili olarak. Ama nihayetinde halkımız HÜDA PAR'ı sahiplendi ve sandıkta da ciddi anlamda destekledi. Vekillerimiz seçildikleri illerle sınırlı kalmayarak hizmet eksenli ve var olan sorunların da hak hukuk ve adalet temelli çözülmesi için yoğun bir çalışma gösterecektir. En önemlisi de biz bunu diğer özellikle bazı muhalif partilerin benimsemiş olduğu dile, üsluba asla savrulmadan yapacağız. '' ifadelerini kullandı. 

DENGE SİYASETİ

Muhalefet anlayışlarını açıklayan Şahin, ''Baştan beri söylediğimiz bir şey var, doğru kimden gelirse gelsin yanında yanlış kimden gelirse gelsin karşısında olacağız. Bugüne kadar bu ilkemizi pratikte de gösterdik. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte de bu ilkemizi bariz bir şekilde ortaya koyacağız. Bir taraftan hak hukuk adalet derken bir taraftan da birlik kardeşlik bütünlük diyoruz. Bu ikisini bir arada götürme, denge siyaseti bizim için önemli. Muhalefet yapış tarzımız bu. Cumhur ittifakı ya da AK Parti. Yarın mecliste birlikte de hareket edeceğimiz konular olacak, belki de ayrı da düşeceğimiz konular olacak. Bu son derece normaldir. Çünkü ittifak içerisindeki bileşenler dahi her konuda anlaşma halinde değildir ya da aynı bakış açısına sahip değil. Evet ortaklaştığımız olarak farklı noktalar var, hedefler konusunda ortak hedeflere sahibiz ama elbette farklı düşüncelerimiz var bu düşünceler bizi ayrı parti kılmıştır. Bu ittifak süreci ayinileşme değil. Her partinin siyasi kimliğini koruyarak hareket edebileceği bir seçim süreci yürüttük bundan sonra da inanıyorum ki ortaklaşabildiğimiz konuları çoğaltarak ve ayrıştığımız konularda da birbirimizi ikna ederek yürüyebileceğimiz bir süreç işleteceğiz' dedi. 

SEÇİMİN KAZANANI HÜDA PAR OLDU

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin, ''Seçimin en büyük kazananı HÜDA PAR'dır. En muhalif kanattan dahi böyle bir tespit var. Diğer taraftan seçimlerin en büyük kazananı sayın Erdoğan'dır. Evet birinci turda seçim bitmemiştir ama anket şirketlerinin muhalif kanadın hiç beklemediği bir oy almıştır. Seçimin en büyük kaybedeni Kılıçdaroğlu, CHP ve diğer partilerdir. Bunu görmek gerekiyor. bu garipsenecek bir durum değildir. CHP'nin siyaset yapış tarzına bu millet prim vermemiştir. Var olan sorunları çözme noktasında bir irade ve proje ortaya koyamamış ve millette güven duymamıştır. Gelinen aşamada bu sonuçlar üzerinde ders çıkardıklarını ben düşünmüyorum.'' ifadelerini kullandı. 

HÜDA PAR OY KAYBETTİRİR DİYORLARDI

Muhalefetin  HÜDA PAR'a yönelik söylemlerine değinen Şahin, ''HÜDA PAR'a yönelik kışkırtıcı bir dil kullandılar. Çirkin ve iftiranın olduğu bir kampanya yürüttüler. Bir taraftan HÜDA PAR'ı meşru zeminin dışına çekmek ve Cumhur İttifakının içine fitne sokmak ve yıpratmak  üzerine böyle bir yol haritası ortaya koydular. Ama MHP'den kimseden beklemediği bir seçim sonucu geldi değil mi? Ama şunu söylüyorlardı değil mi MHP'ye cumhur ittifakının içinde HÜDA PAR olursa MHP'nin oylarında  kırılma olacak , HÜDA PAR'ın hiçbir katkısı olmayacak aksine hem MHP'nin oylarında hem de AK Parti'nin oylarında kırılmaya sebep olacağı noktasında eleştirileri vardı. Ama MHP  ciddi bir oy aldı, AK Parti en çok oyu alan parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ciddi bir oy aldı. Tez çöktü. Diğer taraftan HÜDA PAR'ın da 4 vekilinin seçilmiş olması. Batman'da normalde AK Parti'nin oy kaybı var. Bunları telafi etmişiz ve üzerine ciddi bir oy koyarak ikinci vekili çıkarmışız. Bu ciddi bir kırılma''  dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir