• DOLAR 32.817
  • EURO 35.218
  • ALTIN 2452.117
  • ...
Columbia Üniversitesi'nde Gazze için yeniden protesto düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York şehrindeki Columbia Üniversitesi'ndeki öğrenciler, işgalci siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı savaşını 232. günde protesto etmek amacıyla bu kez üniversite kapısı dışında gösteri yapmak için toplandı.

Öğrenciler, üniversite çevresinde yürüyüş yaparak Gazze'deki savaşın sona ermesini, işgal rejimini destekleyen şirketlere ve onun içinde faaliyet gösteren şirketlere "üniversite bağış parası" yatırımlarına son verilmesini ve özellikle araştırma alanında siyonist akademik kurumlarıyla işbirliğinin durdurulmasını talep etti.

Öğrenciler ve aktivistler, öğrencilerin aleyhinde provokasyon yapan ve polisi kampüse girmeye zorlayan, gösterileri bastıran, oturma çadırlarını kaldıran ve öğrencileri tutuklayan Columbia Üniversitesi Rektörü Nemat Şefik'in konutunun önünde de gösteri yaptı. Öğrenciler burada da işgalci rejime yönelik yatırımların geri çekilmesi ve işgalci rejimle işbirliğinin durdurulmasını istedi.

18 Nisan'da Gazze'ye yönelik saldırıyı reddeden öğrenci ve akademisyenler, New York'taki Columbia Üniversitesi kampüsünde oturma eylemi başlatmış ve yönetimin siyonist üniversiteleriyle akademik işbirliğini durdurmasını ve işgali destekleyen şirketlere yaptığı yatırımları geri çekmesini talep etmişti.

Polisin müdahalesi ve onlarca protestocunun tutuklanmasıyla protestolar Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, Hindistan gibi ülkelerdeki üniversitelere de sıçradı ve gösterilere ve Gazze savaşının durdurulması taleplerine sahne oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir