• DOLAR 32.841
  • EURO 35.156
  • ALTIN 2446.794
  • ...
Avustralya'da binlerce kişi Filistin'e destek için yürüyüş yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sidney kargo limanında protestocular Gazze'deki savaşın sona ermesi çağrısında bulunan bir yürüyüş ve miting düzenledi.

Organizatörlere göre yaklaşık 2,5 bin kişinin bir araya geldiği gösteride, kamu grupları, öğrenci ve sendika örgütlerinin temsilcileri, "Gazze'deki soykırıma son verilmesi" çağrısında bulundu, Filistin için barış ve özgürlük talebinde bulundu.

Organizatörlere göre yaklaşık 2,5 bin kişinin bir araya geldiği gösteride, kamu grupları, öğrenci ve sendika örgütlerinin temsilcileri, "Gazze'deki soykırıma son verilmesi" çağrısında bulundu, Filistin için barış ve özgürlük talebinde bulundu. Gruplar ayrıca Avustralya hükümetinden işgal rejimine silah ambargosu ve ticari yaptırımlar uygulamasını istedi.

Mitingde konuşan Avustralya Liman İşçileri Sendikası'nın bir temsilcisi, "Avustralya hükümetinin harekete geçmesi için kaç sivilin ölmesi gerekecek? Uluslararası Ceza Mahkemesi israil Başbakanı'nın savaş suçlarından tutuklanmasını istiyor ve hükümetimiz hâlâ ona silah satmak istiyor! Avustralya işçi sınıfı Filistin halkının yanında yer alacaktır." dedi.

Etkinliği düzenleyen kamu grubu Filistin Eylem Grubu (PAG), 25 Mayıs etkinliğinin "israil ile Avustralya limanları üzerinden yapılan tüm ticareti durdurmak için Yahudi devletine karşı geniş çaplı bir kampanyanın başlangıcı" olacağını belirtti.

PAG, "Avustralya hükümetine apartheid rejimiyle tüm bağlarını kesmesi ve Gazze'deki sivillerin ölümünden sorumlu olanlara karşı yaptırımlar uygulaması çağrısında bulunuyoruz; bu, uluslararası ve insani hukukun açık bir ihlalidir." ifadelerini kullandı.

Filistin Eylem Grubu ayrıca cumartesi günü Avustralya'nın tüm büyük şehirlerinin limanlarında da benzer protestoların gerçekleştiğini bildirdi. Bu limanların, Adelaide, Brisbane, Darwin, Melbourne, Newcastle, Perth ve Hobart olduğu aktarıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir