• DOLAR 32.814
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2447.003
  • ...
Filistinli gruplar UAD'nin kararını memnuniyetle karşıladı ve uygulanmasını talep etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki Ulusal ve İslami güçler, yaptıkları ortak açıklamada, Refah şehrine, Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine ve Filistin topraklarına yönelik faşist saldırının durdurulmasını ve "Nazi işgal ordusunun" tamamen geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Gruplar, tüm taraflara, UAD'nin kararlarının uygulanması için ciddi ve doğru bir şekilde çalışmaları, çeşitli bahanelerle sorumluluklarını yerine getirmelerini ortadan kaldıracak şekilde ertelememeleri veya engellememeleri çağrısında bulundu.

Ayrıca tüm taraflara işgalin Refah Sınır Kapısı'ndan tamamen çekilmesi ve üzerinde anlaşmaya varılan mekanizmalara uygun olarak tamamen Filistin-Mısır geçiş noktası olarak yeniden açılması yönünde çalışmaya da çağıran gruplar, UAD kararını, boşa çıkaracak her türlü formüle karşı uyarıda bulundu.

Filistin halkının, Refah kapısı da dahil olmak üzere tüm geçiş noktalarının açılmasına büyük ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken gruplar, Refah kapısının normal işleyişinin, özellikle sayıların artmasıyla birlikte kötüleşen insani kriz ışığında daha da acil olduğunu vurguladı.

Gruplar, Kerem Ebu Salem sınır kapısı üzerinden yardım ulaştırılmasının yeniden başlayacak olmasının, sınır kapılarının kapatılmasından kaynaklanan insani trajediyi sona erdirmeyecek küçük bir adım olduğuna işaret etti.

Refah Sınır Kapısı'nın savaştan önceki faal haline döndürülmesinin şart olduğunu vurgulayan gruplar, özellikle yaralıların çıkışına izin verilmesi, sağlık ve insani yardım girişlerine de izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Gruplar, tüm tarafları Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarını uygulamaya çağırarak, bu kararları atlatmaya ve işgali sorumluluklarından muaf tutmaya yönelik her türlü girişime karşı da uyarıda bulundu.

Dün, Uluslararası Adalet Divanı, işgalci rejimin Refah'a yönelik saldırısını derhal durdurmasını, Gazze'ye yardım girişini kolaylaştırmak için Refah Sınır Kapısı'nı açık tutmasını ve bir süre içinde mahkemeye bir rapor sunmasını talep eden yeni geçici tedbirler yayınladı.

İşgal rejimi, 6 Mayıs'tan bu yana Refah'a kara saldırısı başlattı ve ertesi gün Mısır ile Refah sınır kapısını ele geçirerek burayı yaralıların ve zaten kıt olan insani yardımın geçişine kapattı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir