• DOLAR 32.744
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2452.19
  • ...
Putin: Reisi'nin heyetindeki diğer iki helikopter...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus lideri Lukaşenko ile görüşmesinde kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bindiği helikopterin ABD menşeili olduğuna gönderme yapan Putin, "Heyetteki diğer iki helikopter Rus helikopterleri olduğu için, aynı rotada aynı şartlarda, olmasına rağmen sorun çıkmadı" dedi. 

Belarus lideri Lukaşenko ise helikopter kazasına ilişkin açıklamasında, 
"Buna ABD'nin iğrenç tutumunun yol açtığını söyleyeceğim. Yaptırımlardan bahsediyorum. Bu pisliklerin insan taşıyan gemilere, uçaklara, helikopterlere  yaptırım uygulama hakları yoktu. Bu helikopteri sen sattın. 40-50 yıldır kullanılması önemli değil. 50 yılda sadece 3 kez de uçmuş olabilir. Belki de bakımı düzgün yapılsaydı böyle bir sorun yaşanmayacaktı. Hepsi sorumlu. Beklesinler. Bir cevap alacaklar.'' dedi. 

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili, merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin aralarında olduğu 3 helikopterin seyri sırasında "koşulların" ve havanın "son derece normal olduğunu" söylemiş, ''Pilotumuz 30 saniye sonra (Reisi'nin bulunduğu) ana helikopterin yanımızda olmadığını fark etti.'' demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir