• DOLAR 32.294
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2413.932
  • ...

Malumunuz ağustos ayını bitiriyoruz. Çocuklarımızın yaz Kur'an kursları zaten tatile girdi. Okul hazırlıkları yavaş yavaş başlayacak; fakat biz öncelikle 4. sınıftan 5'e geçen bütün öğrencilerimizin İmam Hatip ortaokullarına, İmam Hatip proje ortaokullarına hafızlık proje ortaokullarına gitmelerini istiyoruz. Bu konuda çevremizde bir duyarlılık oluşturalım. 

Evlatlarımız ortaokuldan itibaren İmam hatiplerde Kur'an'la, İslam’la büyüsünler. Birçok İmam Hatip ortaokulunda karma eğitim hemen hemen yok. Kız sınıfları ile erkek sınıfları mümkün mertebe okul idareleri tarafından ayrı tutulmaya çalışılıyor. Karma eğitim ortaokulda da olsa ilkokulda da olsa çocuklara ciddi anlamda zarar veriyor. Bu, herkes tarafından bilinen bir gerçek; sadece Müslümanların kabul ettiği bir gerçek değil. Bugün materyalist, Komünist Hıristiyan, Yahudi de bunu kabul ediyor. 

Yani eğitim bilimlerinden anlayan, formasyon eğitimi almış her eğitimci aslında bunun farkındadır; fakat birileri, halen bu ülkede Batının düzen ve sistemini dayatmaya çalıştığı için karma eğitimin zararlarını Milli Eğitim Bakanı da dile getirse kıyameti koparıyorlar. Bu yüzden İmam hatiplerin sayısını çoğaltmalı, İmam Hatip öğrencilerimizin de çoğalmasını sağlamalıyız. 

İkinci bir husus ki bu çok önemlidir; kız çocuklarımızın İmam Hatip lisesine gitmesini sağlayalım. Gerçekten lise ortamlarını bilen bilir; karma eğitimin olduğu lise ortamlarında, kız çocuklarına yazık oluyor. Ciddi anlamda sıkıntılar ve problemler oluşuyor. Hatta karma eğitimden kaynaklı problemlerden dolayı intihar eden nice kız evladımız var. Bunu da yetkililer çok iyi biliyorlar. 

Yani şu anda 9. sınıfa geçen bir de 5. sınıfa geçen çocuklarımızın İmam Hatibe gitmesi konusunda hassas olalım. Hassasiyet oluşturalım. Bir de 4-6 yaş arası çocuklarımız için hassas olmamız gerekiyor. Mahallemizdeki camide veya çevre camilerden müsait olanında 4-6 yaş Kur'an kursu olacak mekanların oluşturulmasına destek verelim. Gerek maddi destek verelim gerek manevi destek verelim. Gerekirse il valiliklerine, müftülüklerine başvurular yaparak mahallemizde, camimizin bünyesinde 4-6 yaş Kur'an kursunun açılmasını ve buraya eğitmenlerin tahsis edilmesini sağlayalım. Yani kimse gelip de bizim mahallemizde hadi buraya bir 4-6 yaş Kur'an kursu açalım demez ne yazık ki... Fakat biz mahalle olarak toplum olarak bunu talep edersek Allah'ın izniyle bu hayırlı işler daha kolay ve hızlı bir şekilde yaygınlaşır. 

Bir başka konu 6 hafta boyunca çocuklarımız camilerde ders aldılar. Şu an kurslar kapandı. Eğitim bir süreçtir. Bu konuda tüm velilerimizden Müslüman ailelerden isteğimiz hepinize en yakın olan camiye gidip başvuruda bulunun. Cami imamının, müezzinin erkek çocuklarına ders vermesini talep edin. Kız çocuklarımız için de yine camide bayan hocalar bulunuyor. Bayan hocaların camilerde Kur'an dersi vermesini, en kötü ihtimal imamın eşinin veya imamın vesile olacağı Kur'an bilen bir bayanın camide ders vermesini sağlayalım. Yani Kur'an eğitimi sadece yaz ayına mahsus kalmasın. 

Kısacası değerli kardeşlerimiz eğitim öğretim sezonu açılmadan çocuğumuzun 1 yılını planlayalım. Çocuklarımızın gideceği okul, öğretmen, sınıf ortamı çok önemlidir. Kolları sıvayıp çocuğumuzun en iyi öğretmenlerden en güzel sınıflarda ders almasını; dünya ve ahiret saadetine nail olmasını sağlayacak bir eğitim öğretim ortamına sahip olmasını sağlayalım inşallah.

Allah’ım, camilerimizde Kur'an dersi öğrenip öğreten, mahallemizde 4-6 yaş Kur'an kurslarının açılmasına vesile olan, 5. sınıfa giden çocukların İmam Hatiplere, 9. sınıfa geçen gençlerin İmam Hatip liselerine gitmelerine vesile olan salihlerden olmayı bize nasip eyle.

Not: Alfabe değişimi 1928 yılında yapıldı. Biz 1938 yılı yazmışız, yanlışlıkla olmuş. Havaalanında mescitte yazdığımız için gözden kaçmış, tüm okuyucularımızdan özür dileriz.