• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Son günlerin en önemli konularından biri de şüphesiz art arda yapılan ihanet anlaşmaları ve ABD’nin Siyonist işgal rejimindeki büyükelçisi Friedman’ın olaya yeni bir boyut kazandıran açıklamasıdır.

Friedman, Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesine verdiği mülakatta, Filistin yönetiminin, halkına "Olması gerektiği gibi" hizmet etmediğini ileri sürerek, "Abbas’ı Dahlan ile değiştirmeyi düşünüyoruz. Ancak Filistin yönetimini şekillendirme arzumuz yok." ifadelerini kullanmıştı.

Tabii Filistin’li tüm kesimlerden peşi sıra sert açıklamalar geldi; HAMAS, El Fetih, Mahmud Abbas “Bunun kabul edilemez olduğunu” belirten açıklamalarda bulundular.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, “ABD'nin tehdit ve baskı politikası ile Başkana (Abbas) ve liderliğe şantaj yapma girişimleri başarısızlığa mahkûm olacak."  Dedi.

ABD büyükelçisinin söylemlerinden anlaşılan o ki; belli oturumlarda bu iş konuşulmuş ve Dahlan üzerine bazı hesaplar yapılmış.

Bu konuyla ilgilenenlerin takip ettiği gibi yıllardır Dahlan’ın Filistin liderliği için hazırlandığını yazıyoruz.

Şimdi iyi bilinen bu sır(!) neden resmi bir ağızdan itiraf edildi sorusu akla geliyor.

Acaba gerçekten Mahmud Abbas miadını doldurdu mu? Ya da şöyle sormalı ne oldu da Mahmud Abbas’ı gözden çıkardılar?

Oysa aynı ekip (Yani Siyonist istihbarat MOSSAD ve CIA) yıllarca uğraşmış ve Mahmud Abbas’ı Yaser Arafat’ın yerine geçirmişlerdi.

Hatırlanacağı gibi bu ekibin birçok dediğini yapmaya hazır kıvama gelmesine rağmen “Üzerindeki üniformayı çıkarmayan ve popülaritesi partisinin önünde olan Arafat’ı” saf dışı bırakmak için Batı Yaka’da Mahmud Abbas ve Gazze’de M. Dahlan harekete geç(iril)miş ve Arafat’a karşı sesler yükselmeye başlamıştı. Nihayette yapılan seçimler sonucu Abu Mazen lakaplı Abbas, Arafat’ın koltuğuna (bir daha kalkmamak üzere)oturmuştu.

İlginçtir bugünlerde Dahlan için söylenen birçok şey o vakitler “Oslo’nun mimarı denilen” Mahmud Abbas için söyleniyordu.

Bir mülteci olarak Suriye, Mısır ve Katar’da bulunan Ebu Mazen, zengin bir müteahhit olmanın avantajıyla yıllarca Arafat’ın kıyısında FKÖ içinde yükseldikten sonra ‘Siyasi Darbe’ olarak nitelenecek bir hareketle onun koltuğunu ele geçirdi.

O günlerde ABD ve Siyonist rejimin isteklerinin güvenilir bir paydaşı olan M. Abbas, şimdi yerini Dahlan’a terk etmesi için baskı görüyor.

Elbette ki bu baskılar Filistin halkı tarafından kabul edilmeyecektir ama Abbas’ın “Yüzyılın ihaneti anlaşmasını kabul etmemesi ve Siyonistlerle her türlü anlaşmanın kapısını kapatacağını belirtmesi kaleminin kırılmasına yol açtı. Bu baskıların devam edeceği anlaşılıyor.

Şimdiki hedefleri; kendi planları konusunda bazen göz yumacak bazen uygulamaya yardımcı olacak bir figür olarak yıllardır hazırlanan Dahlan’ın iş başına getirilmesidir.

Bir zamanlar Gazze’yi organize/istihbaratçı bir mafya babası mantığıyla yönettiği için (Gazze’ye) Dahlanistan diyenler şimdi tüm Filistin’i ve Filistinlileri onun ve çetesinin kontrolüne bırakmaya çalışıyorlar.

Gazze’de HAMAS’a operasyon düzenlemek üzereyken HAMAS’tan operasyon yiyerek son anda canını kurtaran Dahlan’ın, Siyonistler adına Direniş gruplarına karşı azami derecede kullanılması ve acımasız olması da planlardan biri.