• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...

Son günlerde Türkiye ve Dünyada birbirinden ilginç olaylar yaşandı.

İnsanın aklına hitap eden bu ilginç hadiseleri ele alıp değerlendirmek gerek.

-Cübbeli olarak bilinen şahsın ekran ekran dolaşması (Ya da dolaştırılması)

Cübbeli ekranlardan “İki bin Selefi dernek silahlanıyor”, “iç savaşa hazırlanıyorlar”, “pompalı-mompalı” “Yaklaşan tehlikenin farkında mısınız”  “Selefi gruplarla İran yanlısı grupları birbirine düşürmeye çalışıyorlar…” ihbarında bulunuyor.

En son dernek sayısında hatırı sayılır bir indirimle “Savcılık beni çağırırsa iki bin değil de 150 dernek ismini listeledim onları vereceğim!” dedi.

Nihayette Sol-Laik ve Kemalistler, İslami Kesimler arasında yeni bir kan davası başlatmak/ 28 Şubat’a giden yolun taşlarını döşemek için ihbar edeni ihbar ederek “Savcılık neden çağırmıyor?” furyasıyla savcının önüne çıkarttılar.

Ama o ne, Cübbeli emniyet ve savcılık ifadelerinde basına sızdırılan bilgilere göre “Kendisinin bu dernekleri bilmediğini, birilerinden duyduğunu” söyleyerek işin içinden çıkıveriyor.

Şimdi Sol-Laik kesimlerden tık yok. Çıkıp hesap sormuyorlar çünkü istediklerini elde ettiler. Suyu bulandırıp bazı kesimlerin üzerine çamur attılar.

Bundan da ilginci; Cübbeli’nin hiçbir şey olmamış gibi ekranlara çıkmasıdır.

Merak edilen bu defa neyi ihbar edecek veya hangi İslami Kesimlerin hangi düşüncelerini MEZE gibi, İslam Karşıtlarının masasına malzeme edeceğidir?

-Kobani(6-8 Ekim) Olaylarından dolayı HDP’ye Operasyon!?

2014 Ekiminde gerçekleşen olaylarda tarifsiz acılar yaşayan İslami Kesimlerin tüm çağrılarına rağmen asıl müsebbib olan HDP Merkez Yürütme Kurulu ve o gün eş başkan olanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmamış 6 yıl sonra Konjonktürel gelişmelerden dolayı operasyon başlatılıyor.

Operasyon direkt olarak bu olayların failleri ve müsebbibleri ile ilgili olduğunda yüreklerdeki ateş bir nebze olsun dinecektir.

-Kuzey Suriye’de Kürt Yüksek Konseyi

İlginç karelerden biri de Kuzey Suriye’de ABD’nin baskısı ve J.Jeffrey’in katılımıyla PYD/Pkk ila ENKS arasında varılan anlaşmayla Kürt Yüksek Konseyi’nin kurulduğunun ilan edilmesiydi.

Yedi aylık yoğun diplomatik görüşmeler neticesinde bu anlaşmaya varıldı.

İlginç olan iki Kürt grubun ABD’nin baskısı ve vaatleri olmadan masaya oturamamaları, otursalar dahi anlaşamamaları.

Benzerine daha önce Barzani ve Talabani örneğinde de rastlanmıştı. ABD kendi çıkarları için bu iki lideri havuç ve sopayla masaya zorla oturtup birlik anlaşmasını imzalatmıştı.

İlginçtir ABD, şimdi aynısını Kuzey Suriye’de yapmakla kalmıyor Doğu ve Güneydoğu’da etkin olan HDP üzerinden tüm Kürt oluşumları da aynı çatı altında bir araya getirmeye çalışıyor.

Buna yönelik olarak HDP geçen günlerde “Kürdistani tüm oluşumlarla bir araya gelebileceğini ilan etmiş HÜDA-PAR hariç” demişti.

HDPkk’nin, İslami duruşundan ve sahip olduğu etkili ilkelerden dolayı HÜDA-PAR’ı gözü kesmediği, sözünü geçiremeyeceğini bildiği ancak onun dışındaki tüm oluşumları kendi kanatları altına alma çabasının hasbel kader bir gelişme olmadığı Kuzey Suriye’deki mezkûr anlaşmayla daha iyi anlaşılmış oldu.

-Suudi Krallığının Yıkılması İçin İlk Adım Atıldı

Suudi Diasporası yurt dışında parti kurarak Krallıktan parlamenter sisteme geçileceğini ilan etti.

Bu iki yönden ilginç;

Birincisi 2003’te C.Rice’nin ilan ettiği BOP’un aktif olduğunu gösteriyor

İkincisi; M.B Selman Evangelistlere ve Siyonistlere ne kadar yaranmaya çalışsa da Suudi’yi bölmekten vazgeçmemeleri....