• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...

Allah'ım! Senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına; kendisiyle her şeye üstün geldiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği gücün hakkına; her şeye galip geldiğin ceberutun hakkına; önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin hakkına; her şeyi dolduran azametin hakkına; her şeye üstün gelen saltanatın hakkına; her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak vechin hakkına; her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına; her şeyi ihata eden ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına Senden niyaz ederiz.

Ey Nur, ey Kutlu, ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri! Allah'ım! Bizim ismet perdesini yırtan günahlarımızı toplum olarak affet. Allah'ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımızı affet. Allah'ım! Nimetleri değiştiren günahlarımızı affet. Allah'ım! Dualarımızın icabetini önleyen günahlarımızı affet.

Allah'ım! Belanın inmesine sebep olan günahlarımızı affet.

Allah'ım! İşlediğimiz bütün günahları ve yaptığımız bütün hataları affet! Depremde harabeye dönmüş şehirlerimize acı! Perişan olmuş, yüreği korku ve endişe ile dolu olan milletimize acı.

Allah'ım! Biz, toplum olarak sana zikrinle yaklaşmak istiyoruz ve seninle senden şefaat diliyoruz ve cömertliğin hakkına bizi kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bize nasip kılmanı ve zikrini bizlere ilham etmeni istiyoruz.

Allah'ım! Saltanatın büyük ve mekânın yücedir, tedbirin gizlidir; emrin açık; kahrın galip ve kudretin her yerde caridir;(yürürlüktedir) ve senin hükümetinden kaçmak imkânsızdır.

Allah'ım! Senden başka günahlarımızı affedecek; kabahatlerimizi öretecek; kötü amelimizi iyiye çevirecek birini bulamayız.

Sen’den başka ilah yoktur; münezzehsin; Sana hamd ederiz.

Biz kendimize zulmettik ve cahilliğimiz yüzünden itaatsizlik yaptık ve eskiden beri sürekli bize lütuf ve ihsanda bulunduğun için kendimizi güvende hissettik (ve korkmadan sana karşı geldik!)

Allah'ım! Mevlam! Nice kötülüklerimizin üzerini örttün nice belaları bizden geri çevirdin nice hatalardan bizi korudun, hoşa gitmeyen şeyleri uzaklaştırdın. 

(Amellerimiz dolayısıyla) Hakkımızda yürütülen kaza ve kaderin ve bizi yakalayan hüküm ve imtihanın karşısında gösterecek hiçbir mazeret ve bahanemiz yoktur.

Ey Rabbimiz! Kendimizi ihmal edip işlediğimiz kusurlardan sonra; özür dileyerek, pişman ve perişanlık içerisinde affını ve mağfiretini ümit ederek, tövbe edip tekrar (sana) yöneldik ve günahımızı ikrar ve (suçluluğumuzu) itiraf ederek senin huzuruna geldik.

Rabbim! Bedenimizin zayıf, derimizin ince ve kemiklerimizin hassas oluşuna, acizlik ve çaresizliğimize acı.

Ey varlığımızı elinde tutan!

Bu depremle birlikte zorluk ve çaresizliğimizi bilen!

Ey fakirlik ve yoksulluğumuzdan haberdar olan!

Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim!

Hakkın, kutsiyetin, en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğimiz şudur: Gece ve gündüzden oluşan vakitlerimizi zikrinle canlandır ve bizi millet olarak tekrardan kendi hizmetinde tut ve amellerimizi kendi indinde kabul buyur; 

Ey Rabbimiz, ey güvenip dayandığımız ve ey kendisine hallerimizi sunduğumuz (Allah)!

Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim!

Cömertliğin hakkına depremde evleri yıkılan perişan olan milletimize cömert davran ve yüceliğin hakkına deprem olur korkusuyla yürekleri korkuyla dolan bu halka teveccüh eyle ve hepimize birden umumi anlamda emniyet ve selamet ver. 

Rahmetin hakkına koru bizi ve her birimizin dilini zikrine alıştır ve kalbimizi, kendi muhabbetine bağlı kıl ve dualarımızı iyi bir şekilde kabul etmekle her birimizi kendine minnettar eyle; yanılgılarımızdan geç ve hatalarımızı affet; muhakkak ki Sen, kullarının Sana ibadet etmelerine hükmettin; Sana dua etmelerini emredip, kabul etmeyi taahhüt ettin; o halde ey Rabbim! Yüzümüzü sana çevirdik ve ellerimizi sana açtık; izzetin hakkına duamızı kabul eyle ve arzularımıza ulaştır; fazlın ve kereminden ümidimizi kesme, bizi insan ve cinlerden oluşan düşmanlarından koru. Ey çabuk razı olan! Duadan başka bir şeye sahip değiliz, affet bizi, muhakkak ki Sen her istediğini yaparsın.

Ey ismi deva, zikri şifa ve itaati zenginlik olan! 

Ey nimetleri tamamlayıp yayan, ey zorlukları deffeden! Ey karanlıklarda dehşete kapılanların nuru! Ey öğretilmeden bilen! Muhammed ve Ehli Beyt’ine salâvat gönder ve şu evleri yıkılmış depremden dolayı tedirgin olan milletimize de Sana yakışan şekilde muamele et Allah’ım. Dualarımızı bu mübarek Şaban ayında kabul eyle Allah'ım!