• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...

Üzeyir aleyhisselam harap olmuş bir şehri "Allah'ım bu şehri tekrardan nasıl inşa edersin?" Diye sorunca Allahu Teala onu 100 yıl uyuttu, yüzyılın sonunda tekrardan uyandırdı. Ve harap olmuş o şehri çok güzel bir şekilde imar olmuş bir vaziyette gördü. 

Ey her şeye kadir olan Allah'ım! Harabeye dönmüş şehirlerimizi, 100 yıl içinde değil bir yıl içerisinde tekrardan imar eyle Allah'ım! Yıkılmış, viran olmuş, binlerce insanımızın içinde vefat ettiği evlerimizi tekrardan Hud Aleyhisselam'ın kavminin evleri gibi dağlara sapasağlam inşa etmeyi nasip eyle Allah'ım! Ovalardan dağlara taşınmayı Hud Aleyhisselam'ın kavmi gibi güçlü, sağlam, dayanıklı evler inşa etmeyi lütfet Allah'ım! Fakat kalplerimiz Hud Aleyhisselam'ın kavminin kalbine benzemesin! Bizi; Hud Aleyhisselam'ın kavmi gibi sadece kendini düşünen, ırkçı, faşist, bencil, bölgeci, sana kulluk etmek istemeyen, kibirli etme Allah'ım! Kalplerimizi yumuşak eyle! 

Sen’in kitabına bizi tabi eyle! Kitabınla indirdiğin hükümlere uyarak insanlığın kullanma kılavuzu olan Kur'an'a göre yaşamayı toplum olarak birey olarak bize nasip et Allah'ım! 

Ezan-ı Muhammedinin okunduğu hiçbir beldeyi kıyamet gününe kadar depremlerle yerle bir etme Allah'ım! Düşman işgaline uğratma Allah'ım! Şeriatının hükümlerinin ezanın okunduğu beldelerde yasaklanmasına müsaade etme Allah'ım! Kur'an'ın öğrenilmesine, hükümlerinin icra edilmesine ezanın okunduğu hiçbir beldede hiçbir sistem ve güç engel olamasın Allah'ım! 

Bu depremden sonra bütün Müslümanları cem edecek, Müslümanların emniyet ve adalet içerisinde yaşamasına vesile olacak, dünya ve ahiret refah ve mutluluğumuzu sağlayacak bir anayasa hazırlamayı nasip et Allah'ım! Müslümanların güç ve enerjilerini, imkanlarını birleştirerek bütün Ümmeti Muhammed'in ve daha sonra insanlığın refah, huzur ve emniyetini tesis edecek bir düzen kurabilmeyi bize lütfet Allah'ım! 

Sana kul olan Salih bir topluma bizi dönüştür Allah'ım! Yere dur de! Üzerinde yaşadığımız bu topraklara sükunet ver Allah'ım! Emniyet içinde yaşamayı, gönül rahatlığıyla uykuya dalmayı tekrardan bize ihsan et Allah'ım! İşlediğimiz günahların bedelini; dünyada zillet, ahirette azap olarak bize geri döndürme! Sonsuz rahmetin ve şefkatin hatırına bizi tokatlamadan adam et ve bizi affet! Amin.

Yağmur duasına çıktığımız gibi çoluk çocuk, yaşlı genç hep birlikte tövbe etmeli, Allah'ın bu depremi durdurmasını yalvararak istemeliyiz. Unutulmamalı ki belalar tövbe ve istiğfar ile defolur. Yunus Aleyhisselam'ın kavmini azaptan kurtaran; çoluk çocuk, yaşlı, genç hep birlikte ovalara çıkıp toplu dua etmeleriydi. Haydi, hep birlikte dua etme, tövbe etme zamanı!