• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...

6 Şubat 2023 Pazartesi sabah 4 gibi Doğu ve Güneydoğu'daki 10 şehrimizde yıkıma sebep olan deprem yeryüzünün en büyük felaketlerinden biriydi. Hepimiz için geçmiş olsun. Allahu Teala, şefkatiyle, merhametiyle günahlarımızı ve eksiklerimizi bağışlasın. İnsanımıza rahmet etsin. İnşallah tekrarı yaşanmasın.

 

Depremle ilgili bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz:

İlk olarak, bu deprem doğal bir afettir. Yeryüzünün büyük şeytanı ABD veya onun şeytani güçlerinin böyle bir depremi yapmaya kudretleri yoktur. Depremi ABD'nin gönderdiği Savaş gemilerine bağlamak, bu yönde paylaşımlar yapmak düşmanın propagandalarından birisi olabilir. Büyük şeytan, Allah'ın afetlerini bile kendisine mal ederek insanların yüreklerinde büyüklüğünü ve kudretini perçinlemek istiyor. Sosyal medyadaki bu tür paylaşımlara yorum bile yapmayalım.

 

İkinci olarak, bu depremde hükümeti, kamu görevlilerini kötüleyen; bu depremi ve mahrumiyetleri siyasi bir ranta dönüştürmek isteyen bütün siyasetçiler bilsinler ki halkımızın zor günlerini kendi ikbali için kullananlar zelil olacaktır. Gün eleştirme, birilerinin eksiğini ortaya çıkarma günü değildir. Gün yaraları sarma, birlikte hareket etme, canla başla mağdurların imdadına koşma günüdür.

 

Üçüncü olarak deprem bölgelerine ciddi yardımlar geliyor. En büyük problemlerden birisi; bu yardımları koordineli ve hızlı bir şekilde depremzedelere ulaştırmaktır. Bu konuda ciddi iş gücüne ihtiyaç vardır. Çoluk çocuğunu, babasının annesinin yanına bırakabilecek, güvenilir bir yere bırakabilecek bütün kardeşlerimizin özellikle, deprem bölgelerinde olan kardeşlerimizin, vatandaşın yardımına koordineli bir şekilde koşmaları gerekir. Hızlı bir şekilde toparlanmalı, depremin etkisini üzerimizden atmalı ve halkımızın yaralarını sarmak için kolları sıvamalıyız. Bu süreçte özellikle Umut Kervanı gibi AFAD gibi Kızılay gibi kurum ve kuruluşların imkanlarını birleştirerek halkın yaralarını sarmaları gerekir. Partilerin bu süreçte kendilerini ön plana çıkarmaları, kendi logoları ile halka yardım dağıtmaları halk için hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Halkımız, kimin yardım edip etmediğini sahada çalışanları ile biliyor zaten. Kendini halka ispatlamak isteyen herkes, depremzedelerin arasına girip organizeli bir şekilde topluma hizmet etmelidir. Devleti yönetebileceğini iddia edip meydanlarda olan tüm siyasiler, bütün kadrolarıyla yaraları sarmak için depremzedelerin arasında olsunlar. Mikrofonların karşısına geçip birilerini kötülemekle hiç kimse bir şey elde edemeyecektir.

 

Dört: Binalardaki hasar tespitlerinin acilen sağlanmalıdır. Sağlam binaların tespit edilmesi bu kış günü halkın dışarıdaki mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilmesine vesile olacaktır.

 

Beş: Deprem bölgelerindeki zincir marketlerin kapalı olması büyük bir problemdir. Başta zincir market sahipleri ve esnaf dükkanlarını açmalıdır. Karaborsanın olmaması için, fahiş fiyat uygulamasının olmaması için denetim ekipleri de iş başında olmalıdır.

 

Altı: Özellikle fırıncı kardeşlerimize sesleniyoruz: Allah rızası için fırınlarınızı açın, halkın ekmek ihtiyacının karşılanması için kolları sıvayın, Allah sizin birinizi bin etsin.

 

Yedi: Deprem bölgelerinde akaryakıt ihtiyacı ciddi anlamda var. Benzin istasyonları mazot ve benzinin olmadığını söylüyor. Devlet yetkilileri acil bir şekilde depremin olduğu illere mazot ve akaryakıt sevkiyatı yaptırmalıdır.

 

Sekiz: Deprem illerinden diğer illere gidişlerin kolaylaşması için başta trafik polisleri olmak üzere yetkililer trafik akışını hızlandırmalıdır. Yol güvenliği için buzlanmayı önleyecek çalışmalar arttırılmalıdır.

 

Dokuz: Özellikle deprem bölgelerinde halka yardım etmek için kollarını sıvamış, yönlendirilmeyi bekleyen binlerce gencimiz var. 15 Temmuz ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde yaraları sarmak için gençleri doğru bir şekilde koordine etmeliyiz.

Son olarak; Sensin Allah! Senden başka ilah yok! Birsin, birliğine şüphe yok! KERİMSİN, RAHİMSİN NE DE ŞEFKATLİSİN! BİZİ BU DEPREMİN FELAKETİNDEN SELAMETLE KURTAR ALLAH'IM!