• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...

2 Şubat 2020'da siyer sınavı yapılacak. Peygamber Sevdalıları yıllardan beri diğer adıyla KDSS (Kutlu Doğum Siyer Sınavı) yapıyor. Peygamber Sevdalıları’nı 2004’te tanıdık. Hollanda’da Peygamberimize hakaret içerikli yapılan bir karikatürü telin etmek, kınamak için meydanlara çıktılar. Mitingler yaptılar. Daha sonra her yıl halkımıza yönelik mevlid etkinlikleri ile Peygamberimize duyulan sevdayı somutlaştıran etkinliklere imza attılar.

Öyle ki Diyarbakır’da sadece Pkk ve türevlerinin miting yaptığı Nevroz miting alanında Mevlid etkinlikleri düzenlediler. Milyonları bir araya getirdiler. Yine İstanbul Yenikapı Miting alanında sadece Cumhurbaşkanı miting yapacak kapasiteyi kendinde görüyordu. Diğer hiçbir siyasi parti burayı dolduramayacağı için bu alanda etkinlik yapmıyorlardı. Bu devasa alanı yine Peygamber Sevdalıları Mevlid etkinliği için imanlı halkımızla doldurdu. Yani bu sevda taştı. Hatta Avrupa’nın tüm şehirlerinde de mevlid etkinlikleri ile Aziz İslam peygamberi anlatıldı. Ümmet bilinci aşılandı.

Yüz binlerce kişinin girdiği siyer sınavları yapıldı. Ayrıca mevlid etkinliklerinden önce halkımıza ücretsiz Kur’an-ı Kerim’ler, hadis kitapları, siyer ve siret kitapları dağıttılar. Ülkemizdeki tüm cami ve mescitlerde Peygamber Sevdalıları’nın dağıttığı Kur’an-ı Kerim ve siyer ve hadis kitaplarına rastlayabilirsiniz. Halkımız Peygamber Sevdalıları’nı çok sevdi. Üstelik 2014’teki Selahattin Demirtaş’ın emri ile sokaklara dökülen vandalların 6-8 Ekim olaylarında şehid ettiği Yasin Börü ve arkadaşları ve yine 9 Haziran 2015 yılında Yasin Börü’nün hocası Aytaç Baran da kanları ile bu sevdayı suladılar. Doğudan Batıya Türkiye halkı Peygamber Sevdalıları’nı çok sevdi.

Fakat özellikle Pkk ve türevleri ile Ergenekon mu desek Türk ırkçıları mı desek veya vesayetin savunucuları mı diye tabir etsek bazı kesimler her fırsatta Peygamber Sevdalıları’nı karalamaya ve iftira atmaya çalışıyorlar. Özellikle okullarda yapılan Siyer sınavlarını hazmedemeyen bir takım halk ve İslam düşmanları bu hayırlı çalışmaları engellemeye çalışıyor. Ufak tefek, marjinal haber sitelerinde yaptıkları yalan ve manipüle haberlerle algı oluşturmaya çalışan bu kirli mihrakların şerrinden Allah halkımızı ve ülkemizi muhafaza etsin.

Bu tür şer güçlerin artık bu ülkede söz sahibi olmaması için öğretmenlerimizin, seydalarımızın, hukukçularımızın kısacası halkımıza hakkı ifade edebilecek kabiliyette olan her kardeşimizin her ortamda Peygamber sevdasını anlatması ve tanıtması gerekir. Bir de bu sevdaya düşmanlık eden kişi veya yapılara lehnil kavl ile yani güzel öğütle nasihatte bulunmak gerekir. Ama kötülüğü ve hakka engel olmayı meslek edinmiş şeytani kişiler ve yapılar da deşifre edilerek arkalarındaki yılan deliklerini halkımıza göstermek gerekir.

Yine MEB başta olmak üzere kurumlar bu tür hayırlı etkinliklere ön ayak olmalıdır. Sivil Toplumla yardımlaşarak halkımızın talep ve beklentileri karşılanmalıdır. Devlet ve organları halka ve hakka hizmet için vardır. Yeryüzüne gönderilmiş en hayırlı insanı anlatan kitaplar yaygınlaştırılmalıdır. Bu amaçla yapılan tüm sınavlara destek olmak başta MEB’in sonra da devletin görevidir. Çünkü devlet denilen mefhumun bir görevi de halkı iyi yönde eğitmektir. İşte Allah resulünün hayatını anlatan bu tür sınavlarla halk eğitimi kitlesel olarak yapılıyor. Buna yardım etmek ehli iman her kişinin mutluluğunu arttırır. Rabbim ülkemizi, milletimizi tüm şerli kişi ve yapılardan muhafaza etsin. Hz. Muhammed (sav)’in yüce dini İslam’ı yeryüzünde egemen eylesin. Selam ve dua ile…