• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
HÜDA PAR Adana teşkilatından STK ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Hür Dava Partisi (HUDA PAR) Adana il Başkanı Veysel Yavuz ve beraberindeki heyetle birlikte Adana'da faaliyet gösteren Özgür-Der, ADYAR ve Memur-Sen gibi önde gelen STK'ları ziyarette bulundu. Partilerine yönelik yapılan saldırılar hakkında bilgi veren HÜDA PAR heyeti, bölgeyi kaosa sürüklemek isteyen mihraklara karşı gerekli tepkinin gösterilmesini gerektiğine işaret ettiler.


HUDA-PAR heyeti ziyaret sırasında, partilerinin teşkilatlanması ve hedefleri hakkında bilgiler verdi ve bu konuda yöneltilen sorular yanıtladı.


HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, "Söz konusu saldırılar özelde bize karşı görünse de genelde bütün İslami camialaradır. Nitekim geçtiğimiz aylarda İHH ve Özgür-Der'e de birtakım saldırılar olmuştu. Bu da gösteriyor ki onların ortak düşmanı İslam'dır." ifadelerini kullandı


Yavuz, girilen barış süreciyle birlikte, nemalandıkları kan ve kaos ortamını kaybedeceklerini anlayan şer odaklarının, bölgedeki hakimiyetlerinin ve baskı ortamının son bulacağı korkusuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Yavuz, söz konusu mihrakların barışın hâkim olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Bu doğrultuda tek düşmanları olan İslam'a ve Müslümanlara yönelik kışkırtıcı, tahrik edici ve provokatif eylemler gerçekleştirerek, bu ve sayede bölgedeki Kürt halkının bir biriyle çatışıp kendi kardeşlerinin kanlarını dökmelerini hedefliyorlar." açıklamasında bulundu.


Kendilerinin bu oyuna gelmeyeceklerini dile getiren Yavuz, STK temsilcilerinden bu konuda halkın bilinçlendirilmesini ve bu saldırılara karşı İslam'ın kardeşlik hukuku gereği gereken tavrı göstermelerini talep etti.


Müslümanların vahdetine de değinen Yavuz, "Avrupa ülkeleri sınırları kaldırıp birlik olmuş iken biz Müslümanlar birbirimize girmişiz, kardeşlerimizin küçük kusurlarını büyütüp, aramızda onulmaz yaralar açılmasına sebebiyet vermişiz. Bunun önüne geçmek için de her zamanki gibi referansımız İslam olmalıdır. İslam'ın kardeşlik hukukuna riayet etmemiz gereklidir." dedi.


STK temsilcileri de HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, gerekenlerin yapılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade ettiler. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir