• DOLAR 32.21
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2512.157
  • ...
Hamas ateşkesten herhangi bir...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Heyeti Kahire'den ayrılırken ateşkes teklifinde yapılan değişiklikleri reddettiği iddia edildi.

Üst düzey bir Hamas heyeti Perşembe günü erken saatlerde Mısır'ın  başkenti Kahire'den Katar'a gitmek üzere ayrılırken, Kahire'deki müzakerelere aşina olan kaynaklar Middle East Eye'a işgal rejiminin anlaşmadan çekilmesinin  ardından bu hafta başında kabul ettikleri teklifte herhangi bir değişiklik yapmadıklarını söyledi .

Kaynaklar MEE'ye,  Filistinli  grubun hafta başında arabulucular tarafından önerilen anlaşmaya hâlâ bağlı olduğunu, ancak Hamas'ın orta düzey işgal yetkililerle iki gün süren ancak bir ilerleme sağlayamayan görüşmelerin ardından Kahire'den ayrıldığını söyledi.

Jerusalem Post, üst düzey Hamas yetkilisi İzzat el-Rişk'e atıfta bulunarak, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasının şartlarına hâlâ bağlı olduğunu bildirdi .

Times of Israel'in haberine göre işgal rejimi müzakere heyeti de Kahire'den ayrıldı. ABD'li arabulucuların da ayrıldığı bildirildi .

Pazartesi günü Hamas, altı haftalık üç aşamadan oluşan ve kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi ve kuşatmanın sona ermesiyle sonuçlanacak bir öneriyi  kabul ettiğini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir