• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Kürtçe öğretmenleri diplomalarını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kürd Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı bünyesinde yüksek lisans öğrencileri basın açıklaması düzenleyerek, mezun olduktan sonra diplomalarını alamayarak büyük bir zulme uğradıklarını iddia ederek, diplomalarının kazanılmış anayasal temel bir hak olarak geri verilmesini istediler.

 

Basın açıklamasını okuyan Kahraman Erdoğan, bin kişiye yakın öğrencinin haberdar olduğu bir sınavdan bir kişinin haberdar olmadığı gerekçesiyle kendisine tekrar sınav hakkı verilmesi talebi ile açmış olduğu davada sınavın iptal edildiğinin altını çizerek, " Oysa durdurulacak bir eğitim süreci kalmamış diplomalarımız 'kazanılmış anayasal temel bir hak olarak' dağıtılmaya başlanmış ve 11 kişide diplomalarını almıştır " dedi.

 

11 kişi diplomasını erken davranarak aldığını söyleyen Kahraman Erdoğan, " Enstitüsü yetkilileri diplomasını almış kişilere anlamsız gerekçelerle hak ettikleri bu diplomaları geri istedi. Her ne kadarda yanlışlık olduğunu söyleseler de diplomalarımızı istemelerinin amaçları mahkemeye sunacak bir delilimizin olmamasıdır" diye ifade etti.

 

Kürtçe eğitimi için çalıştığı dershaneyi bırakan arkadaşlarının olduklarını dile getiren Erdoğan, kimi arkadaşlarının Kürtçe eğitimi için kredi çektiğini kimi evini Diyarbakır'a taşıdığını ve bazı arkadaşlarının atanabilmek için eşinin elindeki yüzüğü bile sattığına dikkat çekerek, "Arkadaşlarımız Enstitüsü gelerek diplomalarını almak istemiş fakat vahim bir durulman karşılaşmıştır" diye konuştu.

 

Erdoğan son olarak yetkililere seslenerek, " Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan olmak üzere tüm yetkililerden bu mağduriyetimizin giderilmesi için konuya el atmalarını istiyoruz" diye basın açıklamasını bitirdi. ( Yakup Moğulgani, Ö.Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir