• DOLAR 32.205
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2499.04
  • ...
Hamas'tan açıklama: Devrimci gençliği ve Direniş hareketini...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Hamas yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tutsaklarımıza yönelik sistematik saldırı onların kararlılığını zayıflatmayacaktır ve direniş onları özgürleştirmeye ve zincirlerini kırmaya kararlıdır.

Siyonist hapishane yönetiminin cesur tutsaklarımıza yönelik saldırgan ve canice politikalarını artırması; Bu onların kararlılığını zayıflatmayacak ve işgal karşısında daha fazla patlamaya yol açacak bir şok dalgası olacaktır. Halkımız, esirlerini Nazi işgalinin barbarlığının kurbanı olarak bırakmayacak ve direnişimiz, onların yakın zamanda gerçekleşmesine kararlı olacaktır. 

Alınan ifadeler, tutuklu Komutan İbrahim Hamed ve tutuklu arkadaşlarının maruz kaldığı kötü muamele ve işkencenin yanı sıra, cezaevlerinde tutuklu hareketinin liderlerini etkilemeye devam eden ve şehit olmasına yol açan tecrit ve baskıyı belgeledi. Bu, işgal hükümetinin cesur tutsaklarımıza karşı cezalandırma, intikam, işkence ve cinayet motivasyonuyla sistematik saldırı politikası benimsediğini gösteriyor.

Uluslararası ve insan hakları örgütlerini, işgal hapishanelerinde mahkumlarımızın maruz kaldığı yavaş ölüm ve Cenevre Sözleşmesi'nde savaş esirlerine ilişkin olarak öngörülenler başta olmak üzere tüm uluslararası sözleşme ve normların ihlali konusunda sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Büyük halk kitlelerimizi, fraksiyonlarını ve devrimci gençliğini, tutsaklara her alanda ve her şekilde destek vererek devrimci ve direniş hareketini yükseltmeye çağırıyoruz. Bu suç politikasını sürdürenleri cezaevlerindeki her mahkumun hayatından tamamen sorumlu tutuyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir