• DOLAR 32.204
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2512.012
  • ...
Bursa’dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa İl Müftülüğü tarafından organize edilen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Duygusal anların yaşandığı programda hacı adayları, yakınlarına veda ederken gözyaşlarını tutamadı.

Bursa'dan bu yıl, 3 bin 83 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Kur’an tilavetinin ardından Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, hacı adaylarına bir konuşma yaptı.

"Öyle bir hac yapın ki Gazze kurtulsun"

 

Allah'ın en büyük lütfunun, kendi beldesi olan Kâbe'ye hacıları seçip göndermesi olduğunu söyleyen Karabayır, "Yıllardır hasret ve muhabbet biriktirdiniz. Allah hacı bir ahiret provası olsun diye farz kılmıştır. Allah'ı özleyen kullar için Kâbe'yi görmek Hacer'ül- Esvede selam vermek Allah'a selam vermek gibidir. Arafat'a gideceksiniz mahşeri yaşayacaksınız orada ümmete dualar edeceksiniz. Dua edin ümmeti Muhammed kurtulsun. Gazze için dua edin. Gazze'deki yetim ve çaresiz, sahipsiz, açlıktan ve bombaların altında zulme uğrayan insanlar sizden dualar bekliyor. Öyle bir hac yapın ki Gazze ve Doğu Türkistan kurtulsun.  Hac sembollerden ibarettir sadece bir geziden ibaret değildir." şeklinde konuştu.

Bursa il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı duanın ardından hacı adayları, otogardan otobüse binerek Bursa Yenişehir Havalimanı'na hareket etti.

Bursa'daki hac kafilelerinin kutsal topraklara gidişi, 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir