• DOLAR 32.225
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2505.043
  • ...
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı Malatya’da öğrenciler ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin ilk milli astronotu olan Alper Gezeravcı, devam eden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalışmaları kapsamında Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katıldı.

Burada öğrencilerle bir araya gelen Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük sürede yaşadığı deneyimleri aktararak, uzayda nasıl beslendiklerini, nasıl dinlendiklerini, nasıl spor yaptıklarını ve ne nasıl bilimsel çalışmalar yaptıkları ile ilgili merak edilenleri öğrencilere anlattı.

"Gezeravcı’yı şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz"

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Türkiye Yüzyılında bilim ve teknoloji adına ülkemize tarihi katkılar sunan ülkemizin gururu ilk milli astronotumuz Alper Gezeravcı’yı şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu buluşma, salonumuzu dolduran yüzlerce gencimizin ufkunun açılmasına, onları cesaretlendirmesine ve belki de şehrimizden de ülkemiz tarihine katkı sunacak bir gencimizin yetişmesine vesile olacaktır. Bu sebeple bu önemli organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile emeği geçen tüm kurumlarımıza şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"Bu haklı gururu detaylarıyla sizlerle paylaşmak bir lütuf değil, boynumuzun borcudur"

Öğrencilerin ve katılımcıların coşkuyla karşıladıkları astronot Alper Gezeravcı, "Bu haklı gururu detaylarıyla sizlerle paylaşmak bir lütuf değil, sizlere anlatmak bizlerin boynumuzun borcudur. Çünkü bu görevin hak sahibi, öznesi, merkezi sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde birleşmiş milletlerin bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22’nci ülke oldu." ifadelerini kullandı.

"Bugün burada mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız, sizlerle paylaştığımız uzay alanındaki başarımız, 10 hedeften sadece birisidir"

Gezeravcı, "2018 yılında ülkemiz uzay alanındaki faaliyetlerini bir çatı altında toplayıp, geleceğe ilişkin bütün faaliyetleri bu çatı altında gerçekleştirmek üzere Türkiye Uzay Ajansı kuruldu. Sadece 2 yıllık bir hazırlığın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizin uzay hedefleri paylaşıldı. Bugün burada mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız, sizlerle paylaştığımız uzay alanındaki başarımız, 10 hedeften sadece birisidir. Yakın tarihte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek olan uzayla ilgili ülkemizin gerçekleştirdiği, mutluluğunu ve gururunu yaşayacağımız nice haberleri duymaya devam edeceğiz." dedi.

Gezeravcı, programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir