• DOLAR 32.426
  • EURO 35.278
  • ALTIN 2427.491
  • ...
Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanından işgalci rejim aleyhine yeni tedbir kararları istedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UAD'den yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika'nın, işgalci rejim aleyhine açtığı soykırım davasında, Divandan acil olarak yeni tedbirlere hükmetmesini talep ettiği belirtildi.

Güney Afrika'nın talebinde, işgalci rejim aleyhine, UAD'nin 26 Ocak ve 28 Mart'taki tedbir kararlarının Gazze ve Refah'ta kötüleşen koşulları ve yeni olguları karşılamadığı gerekçesiyle yeni tedbirlere hükmedilmesi gerektiği kaydedildi.

Talepte, işgalci rejimin Divan'ın tedbir kararlarına ısrarla uymadığı ve Gazze'de "korkunç ihlalleri"ne devam ettiği bildirildi.

Divan'ın, işgalci rejimi tedbir kararlarına ve Soykırım Sözleşmesi'ndeki yükümlülüklerine uymaya davet etmekten daha fazlasını yapması gerektiği vurgulanan talepte, "İsrail'in Refah'ta ve Gazze'nin başka yerlerinde yürüttüğü askeri operasyonların kendisi soykırım niteliğindedir." ifadesi kullanıldı.

Talepte, Divandan işgalci rejimin askeri operasyonlarını durdurmasını emretmesi istendi.

Talep edilen yeni tedbirler şu şekilde sıralandı:

"1- İsrail Refah'taki askeri saldırılarını durduracak ve derhal geri çekilecek.

2- İsrail, Gazze'deki durumu incelemek ve delilleri korunmasını ve saklanmasını sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum Kuruluşları, araştırmacılar ve gazetecilerin Gazze'ye engelsiz erişimini sağlamak ve kolaylaştırmak için derhal tüm etkili önlemleri alacak ve ordusunun erişimi engelleyecek şekilde hareket etmemesini sağlayacak.

3- İsrail, yeni tedbir kararının açıklanmasından sonra 1 hafta içerisinde hem önceki tedbirlerin hem de yeni talep edilen tedbirlerin uygulanması için aldığı önlemleri anlatan erişime açık bir raporu Divana sunacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir