• DOLAR 32.501
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2476.552
  • ...
Sokak köpekleri tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-Palu ilçesinde başıboş dolaşan sakak köpeklerinin sayısı her geçen gün arttığı belirtildi. Palu Belediyesi'nin daha önceki yıllarda aldığı tedbirleri bırakması ve vatandaşların köylerden getirip Palu da serbest bıraktığı köpeklerin sayısına üreme de eklenince bayağı artığı iddia edildi.

 

Sahipsiz ve aç kalan köpeklerin çöplüklerden beslendiğini belirten Palulular, sahipsiz köpeklerin kümeslerindeki tavukları dahi yediğini ifade ettiler.

 

Özellikle Palu Jandarma Karakolu'nun etrafındaki çöplükte adeta köpek kaynadığını dile getiren Palu halkı, " Sahipsiz köpekler, kış aylarında yiyecek sıkıntısı çekince saldırganlaşıyor. Bundan dolayı Palu' da askerlik yapan Afyonlu asker Cihan Tanrıkulu köpek saldırısına uğramış, köpek korkusundan kaçarak nöbet kulübesinin kapısını sert çarpınca kırılan kapı penceresinin cam parçalarından ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmişti." olayını hatırlatarak, belediyeden tüm sahipsiz köpekleri kapalı bir alana toplanmasını ve kısırlaştırmasını talep ettiler. (Salih Avcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir