• DOLAR 32.309
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2456.239
  • ...
"Okulların bütçe ve personel ihtiyaçlarına çözülmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, okulların bütçe ve personel ihtiyaçları acil giderilmesini istedi.

 

Okulların bütçe ve personel ihtiyaçlarına köklü çözümler getirilmesi gerektiğini ifade eden Sofuoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında giderler için tahsis edilen yıllık bütçe gibi, okullara da bütçe ayrılmasını dile getirdi.

 

Okul Aile Birlikleri marifetiyle toplanan zorunlu bağışlarla okullarda ihtiyaç duyulan personelin temininde ciddi sorunlar yaşandığını belirten Sofuoğlu, "2012-2013 yılı içerisinde bağışlarla ilgili Bakanlık merkezli yaklaşımlar nedeniyle daralma olmuş, okul idareleri zor günler geçirmiştir. Yardımcı hizmetli başta olmak üzere, personel ihtiyacı had safhada olan okullar; temizlik, günübirlik tamir ve bakım, rutin giderler gibi konularda bütçe sorunu yaşamaktadır. İş-Kur kanalıyla geçici süreliğine gönderilen personel kısmi rahatlama sağlamıştır ama bütçe problemleri dolayısıyla yöneticilerin sorunlardan dolayı eğitime yoğunlaşmasını sağlayamamıştır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında okulların personel eksiklikleri tamamlanmalı ve bütçe problemleri çözülmelidir" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir