• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Mursi'nin yanındayız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bugün saat 14.00'da Fatih Saraçhane parkında bir araya gelecek olan gruplar Mısır'da yaşananları protesto edecek ve Mursi'nin yanında olduklarını bildirecekler.

 

Konu ile ilgili bir basın bildirisi yayınlayan Özgür Der; "Ortadoğu İntifadasının başlamasıyla birlikte Firavun Hüsnü Mübarek'i deviren Mısır halkı geçtiğimiz yıl bugünlerde ilk kez özgürce yapılan seçimlerde İhvan-ı Müslimin hareketinin temsilcilerinden Muhammed Mursi'ye oy vererek devrimin rengini ilan etmişti. Bir yıllık süreç içerisinde diktatörlük döneminin devlet içindeki uzantıları, Müslümanların yönetimini bir türlü kabullenmek istemeyen laik siyasi yapılar her fırsatta provakatif eylemliliklerde bulundular. Şimdi ise Mursi'nin göreve başlamasının yıldönümünde içeriden ve dışarıdan topyekun saldırı ile halkın tercih ettiği bir Cumhurbaşkanını devirmeye çalışıyorlar.

 

İnanıyoruz ki Mısır'ın Müslüman halkı İslami Hareketlerin öncülüğünde bu zorbalığı da püskürtecek ve daha adil ve özgür bir Mısır'ın inşası için yoluna devam edecektir. Benzerini Türkiye'de de gördüğümüz Müslümanlara olan tahammülsüzlüğü protesto etmek ve kardeşlerimizle dayanışmak için Saraçhane Parkı'ndayız" denildi. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir