• DOLAR 32.267
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2456.149
  • ...
Kaç Müslüman bir İngiliz eder?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Londra'da İngiltere Parlamentosu dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri de eylemci olmak üzere 5 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Bölge tamamen polis kordonuna alınırken, Westminister Köprüsü ve metro istasyonu kapatıldı. Başta ABD olmak üzere birçok ülke tepki gösterip İngiltere`nin yanında olduğunu deklare etti. Londra saldırısı bütün dünyada yankılanırken bu hafta içerisinde ABD ve koalisyon güçleri tarafından sadece Suriye ve Irak`ta katledilen en az 500 Müslüman hiç gündem olmadı. 4 İngiliz için dünya ayağa kalkarken katledilen 500 Müslüman neden konuşulmuyor; bunun gündem olması için kaç Müslümanın ölmesi gerekli ya da kaç Müslüman bir İngiliz eder ki orası gibi gündem olabilsin? Son bir hafta içerisinde ABD öncülüğündeki uçaklar Rakka`nın batısında bir okulu hedef aldı. 50 ailenin sığındığı okulda en az 200 kişi katledildi. Aynı gün Rakka`nın batısındaki Tabka ilçesi hedef alındı, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 40 sivil hayatını kaybetti. Aynı hafta içerisinde Halep`te bir Camiyi hedef alan işgalci Amerika, Yatsı namazı kılan yüzlerce kişiyi hedef almış ve en az 60 kişiyi katletmişti. Son olarak da Irak'ın Musul kentinin batısında son iki günde hava saldırılarında en az 200 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

MÜSLÜMAN MAHALLESİNE OPERASYON

Londra`da gerçekleşen bıçaklı ve araçlı eylemle ilgili İngiliz polisi cadı avı başlattı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, eylemcinin bağlantıları üzerinde duran polis, Birmingham kentinde bir eve baskın düzenledi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Birmingham, İngiltere'de Müslüman nüfusun en yoğun bulunduğu kent olarak biliniyor.

ABD'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Biri polis 5 kişinin hayatını kaybettiği eylemle ilgili İslam dünyasında her gün katliamlar gerçekleştiren Amerika`dan da tepki geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz parlamentosu ve civarında yaşanan saldırılarla ilgili bilgilendirildiği belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Twitter'dan yaptığı açıklamada Trump'ın Londra'daki saldırılarla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmelerin takip edildiğini iletti. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen saldırıyı kınadı.

OKUL SALDIRISINDA 200 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dünya basını ve devlet-hükümet yetkilileri İngiltere`deki saldırıyı kınama ve gündem etme yarışına girmişlerken Amerikan ve başında bulunduğu silahlı güçlerin Suriye ve Irak`ta gerçekleştirdikleri katliamlar da durmuyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları Rakka`nın batısında yüzlerce sığınmacının yaşadığı bir okul binasını hava saldırılarıyla enkaza çevirdi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı Rakka`nın 30 km batısında Fırat Nehri kıyısındaki Mansura beldesine düzenlendi. ABD`ye bağlı savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda en az 200 sivil hayatını kaybetti.

TABKA`DA 40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yerel kaynaklar aynı saatlerde düzenlendiğini bildirdikleri bir diğer saldırıda, Rakka`nın batısındaki Tabka ilçesinin hedef alındığını, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 40 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

HALEP`TE CAMİ SALDIRISINDA 60 KİŞİ KATLEDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde de Halep'in Etarib ilçesindeki Cina köyündeki bir camiye, yatsı namazı vakti işgalci ABD tarafından düzenlenen saldırıda en az 60 kişi katledilmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etse de camiyi değil El Kaide yöneticilerine ait bir toplanma yerini hedef aldıklarını iddia etmişti.

MUSUL'DA EN AZ 200 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Savaş uçaklarının kentin batı yakasında bulunan Musul el Cedide Mahallesi'nde düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 200'ü geçtiğini aktardı. Önceki gün gerçekleştirilen hava saldırısında bir evin bodrum katında saklanan 130 kişi hayatını kaybetmişti. Savaş uçakları ayrıca aynı mahallede 2 evi daha hedef aldı. Burada da 100'e yakın kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, çatışmalardan dolayı bu evlerin bodrum katında saklanan ve saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. Bölgeye gelen sivil savunma güçleri yerle bir olan evlerin altında kalan cesetleri çıkarmak için çalışma başlattı. Öte yanan Hedba Mahallesi'nde bulunan güvenlik güçleri, Abise Mahallesi'ne doğru ilerliyor. Söz konusu hava saldırısından dolayı bölgede operasyona ara verildiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir