• DOLAR 32.267
  • EURO 35.441
  • ALTIN 2519.743
  • ...
HAMAS, soykırımcının maskesini düşürdü  “SINIR KAPISININ İŞGALİ ATEŞKES  ÇABALARINI BOŞA ÇIKARMA AMAÇLIDIR”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ / DOĞRUHABER

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) siyonist işgal güçlerinin bugün önceki gün sabah saatlerinde, Gazze Şeridi'nin Mısır'la irtibatını sağlayan Refah Sınır Kapısı'na saldırı düzenlemelerinin, uluslararası hukukla korumaya alınan sivil bir tesise yönelik riskin tehlikeli bir düzeyde artmasına yol açtığını dile getirdi. Filistin Enformasyon Merkezi’nde geçen habere göre, HAMAS yaptığı açıklamada, söz konusu sınır kapısına saldırı düzenlenmesinin Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da katlanmasına sebep olma amaçlı olduğuna dikkat çekerek bunun siyonist nazi işgal rejiminin Filistin halkına yönelik soykırım savaşının ve aç bırakma politikasının bir parçası olduğunu vurguladı. 

HAMAS açıklamasında ayrıca, böyle bir saldırının tam da HAMAS'ın, aracıların ateşkes planını kabul ettiğine dair açıklama yapmasının ardından gerçekleştirilmesinin siyonist işgal rejiminin ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması çabalarını boşa çıkarma niyeti taşıdığını kesin bir şekilde gözler önüne serdiğini, bu çabaları boşa çıkarma niyetinin de tamamen Netanyahu'nun kendi kişisel çıkarlarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti. 

ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ

HAMAS açıklamasında ABD yönetimini ve uluslararası toplumu, siyonist işgal rejiminin başta Refah'a sürgün edilmiş olanlar olmak üzere tüm Gazze Şeridi'nde yüz binlerce insanın hayatını tehlikeye sokan bu saldırısını durdurmak ve tansiyonu tehlikeli bir şekilde yükseltmesinin önüne geçmek için harekete geçmeye davet etti.

GAZZE'DE 100'DEN FAZLA YERE HAVA SALDIRISI

İşgal ordusu, dün son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 100'den fazla yere hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. İşgal ordusu, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ordudan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah'ın doğusunda kara saldırılarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, dün son 24 saatte Gazze'de savaş uçakları ve silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) 100'den fazla yere hava saldırısı düzenlediği ifade edildi. Vurulan yerlerin HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait hedefler olduğu iddia edildi.

BM’den kararlı duruş:

YARDIM SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de durumun yeni bir kritik eşiğe ulaştığını belirterek, "İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

New York

Griffiths, Gazze'deki gelişmelere ilişkin X sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. İşgal rejiminin son tahliye emri ve kara saldırısının daha fazla ölüm ve yerinden edilmeye yol açacağına dikkati çeken Griffiths, birkaç gün içinde 10 binlerce kişinin zorla yerinden edildiğini kaydetti. Griffiths, Refah sınır kapısının kapanmasının yardım ve personel nakliyatını zorlaştırdığını belirtti. Ekibinin hala Refah'ta olduğunu bildiren Griffiths, aralarında 600 bini çocuk olmak üzere 1 milyondan fazla kişinin burada bulunduğuna işaret etti. Griffiths, "İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. Bugün alınan kararların gelecek nesiller tarafından hatırlanacağını kaydeden Griffiths, "Onların kınamalarına hazır olalım." değerlendirmesinde bulundu.  AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir