• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
Ramazan ayı eğlence ayı değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında yapılan eğlence programlarına tepki gösteren STK yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe Belediyelerinin açık alanlarda bayanlarla erkeklerin iç içe olduğu ortamlar hazırlayarak eğlence etkinlikleri düzenlemelerinin Ramazan ayının manevi ruhuna aykırı olduğunu dile getirdiler.

Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını belirten STK yetkilileri, “Ramazan Şenlikleri” adı altında kızlı ve erkekli yapılan gösterilerin İslam`la alakasının olmadığını vurguladı.

Ramazan ayında yapılan eğlence programları hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan STK yetkilileri, Türkiye`de Belediyeler tarafından açılan iftar çadırlarında verilen iftar yemeklerinin takdirle karşıladıklarını, fakat Ramazan ayında şarkıların söylendiği eğlencelerin yapıldığı programlara anlam veremediklerini söylediler.

Ramazan ayı eğlence ayı değildir

Belediyelerin düzenlediği Ramazan etkinliklerinden rahatsız olduklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Özaslan, Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını belirterek, Belediyelerin her yıl Ramazan ayında düzenledikleri bu tür programların halkın faydasına olmayan, aksine halkın maneviyatını zedeleyen ve halka zarar veren programlar olduğunu söyledi.

Özaslan, “Ramazan ayı ibadet ayıdır. Belediyeler vatandaşların bu ayı Camilerde ve Ramazan ayının ruhuna uygun geçirmesine engel olmaktadırlar. Belediyeler bu tür etkinlikler yerine vatandaşlarda Ramazan bilincinin oluşmasına yönelik programlar yapması gerekir.” dedi.

“Allah`a daha çok yakınlaşmak için vesileler aramalıyız”

Bu ayda daha çok Müslüman halkın, camilere yönelip ibadete yoğunlaşmaları gerektiğini belirten Özaslan, “Bu ayda indirilmiş kitabımız Kuran`ı Kerimi okuyup anlamaya çalışmaları gerekir. Bir diğer Ramazan ayına yetişip yetişmeyeceğimizi Allah bilir. Onun için içinde bulunduğumuz ay Allah`ın mümin kullarına bir ihsanıdır. Bu ayda, Allah`a daha çok yakınlaşmak için vesileler aramalıyız. Belediyelerimiz bu minvalde programlar yapmalıdır.”ifadelerini kullandı.

“Belediyeler Ramazan ayının ruhuna uygun programlar yapmalıdır”

Belediyelerin iftara yetişemeyen vatandaşlar için kurmuş oldukları iftar çadırlarını ve özellikle bu ay bayanlara yönelik düzenlenen Ramazan söyleşilerini takdirle karşıladıklarını belirten Ali Yücel, “Bizler yıllardan beri bu tür programlara karşıyız. Bu tür programların Belediyelerin eli yapılması ve finansman sağlaması bizleri üzmektedir. Belediyelerimiz daha çok Ramazan ayının ruhuna uygun programlar yapılmalıdır. Özellikle Gaziantep`teki İslami STK`larda irtibatlı olunup Müslüman halkımıza hocalarımız tarafında Ramazanın önemi ile ilgili programlar düzenlenmelidir.” tavsiyesinde bulundu.

“Vatandaşların Camilere teravih namazına gitmeleri engelleniyor”

Ramazan ayının eğlence ayına çevrilmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “Belediyelerin halkın tepkisini çekmemek için Ramazan ayında değişik günlerde ilahi, şarkılı ve eğlenceli konserleri vermektedir. Yani Belediyeler hem ilahi konseri, hem türkü ve hem de şarkılı eğlence konserleri vererek deyim yerindeyse her daldan oynuyorlar. Bizler Ramazan ayında bu tür programların yapılmasını doğru bulmadığımız gibi bu ayın ruhuna ters görüyoruz. Bu yapılan gösteriler, Ramazan ayının ruhuna ve aslına zıt şeylerdir. Eğlenceli programlar vatandaşları Camilere teravih namazına gitmesine engel olmaktadır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir