• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemek duası elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillahillezi et'amena ve segana uzun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sünnet olan yemek duası da aslında Rabbimizin bize bahşettiği nimetlere şükretmek içindir. Müslümanlar arasında önemli bir yeri olan yemek duası sürekli araştırılıyor ve anlamı da merak edliliyor. İşte yemek duası elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillahillezi et'amena ve segana uzun hali...

Yemek duası elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillahillezi et'amena ve segana uzun hali

Peygamberimizin Okuduğu Sofra Duasının Arapçası

Okunuşu: Elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn Elhamdü lillâhi hamden kesîran mübâreken fîhi, ğayra mekfiyyin, ve lâ müveddein ve lâ müsteğnen anhü Rabbenâ. 

El-Hamdü lillâhillezî et‘amenî hâzat-taâme ve razakanîhi min ğayri havlin velâ kuvvetin

Anlamı: "Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allâh'a hamdolsun”(Tirmizî, Daavât 5 5; Ebû Dâvud, Et'ime 5 2 ; İbnu Mâce, Et'ime 16 )

“Ey Rabbimiz! Sana tertemiz duygularla, eksilmeyip artan, huzurundan geri çevrilmeyip kabul edilen sayısız hamd ile hamd ederiz. ” (Buhârî, Et`ime 54.;Ebû Dâvûd, Et`ime 52 (3849); İbni Mâce, Et`ime 16)

“Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun” derse geçmiş günahları affolunur" dedi.”(Ebû Dâvud, Libâs 1; Tirmizî, Da'avât 55; İbnu Mâce, Et'ime 16)

Bu haberler de ilginizi çekebilir