• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...

     Kitabın adından da anlayacağınız üzere kitap, Allah`a tam bir teslimiyetle bağlanan genç kızlara hitap ediyor. Hicabı ve İslam düşmanlarının kurdukları tuzakları konu ediyor.

       Bu kitabın muhatabı benim diyen bacılar ilgi göstersin.

       M. Ramazan el- Buti, muhtelif ülkelerden birçok bilim adamının beraber yazdığı “İslam nereye gidiyor” isimli kitaptan bazı alıntılar yapmış. Bende alıntıların bazılarını burada yazacağım. İngiliz şarkiyatçı H. A. R. Gibb, kitabın editörü ve yorumlayıcısı olarak önce İslam Dininin nasıl hızla yayıldığını ve bütün Avrupa`yı nasıl sardığını yazarken devamla İslam`a karşı verdikleri mücadelenin nasıl başarıya ulaştığını yazıyor.

       “….böylece İslam`daki dini ölçüler ve kavram ile ahlaki emirler, talimatlar yavaş yavaş bir dönüşüm içine girdi. Bu dönüşüm, Hristiyan kilisesinin ahlak sisteminin aynısı olan, uzantısı olan bugünkü batı ahlak ölçülerine doğru olmaktadır.”

       Devamla okulların, gazetelerin yaptığı çalışmalar sonucu Müslümanları nasıl İslami görüntülerinden uzaklaştırdıklarını yazıyor. Ve ekliyor: “ilerlemelerde her hangi bir gelişme olmazsa, İslam âleminin tümü kısa zamanda bütün görüntüleriyle dinsiz bir hal alacaktır.”

      İslam`a karşı verdikleri mücadelenin başarıya gittiğinden söz ederken yazar, korktukları tek şeyi de saklama gereği duymadan yazıyor. “İslami hareketler, genellikle dehşet verici, korkunç bir süratle gelişiyor ve yayılıyor. Kontrol edici her hangi biri olmadan da ani bir patlama ile oluşuveriyorlar. Yani İslami hareketlerin eksiği önderlerin yokluğundan kaynaklanmaktadır. Bu hareketlerin tek eksiği yeni bir Selahaddin`in ortaya çıkmamasıdır.”  

        Ben bu satırları okurken hem hiddetlendim hem de imrendim.

        Küfür milletinin oyunları beni hiddetlendirdi, Selahaddin`ini büyütüp küfür milletinin başına kâbus yapan o eli öpülesi anaya imrendim. Yukarıda adı geçen kitap, bir ordudan söz etmiyor, tek bir kişiden, bir insandan söz ediyor. Selahaddin-i Eyyubi tek başına Allah düşmanlarının kalplerine korku salabiliyor.

       Aklıma Bedir savaşında az sayıdaki Müslümanların kendilerinden kat kat fazla olan müşrik ordusunu nasıl yenilgiye uğrattığı geliyor.

       Ve hamd ediyorum “Allah dilerse” olmayacak şey yoktur.

       Madem Allah isterse olmayacak şey yoktur. O halde ben bütün Müslüman anaları, tüm bacıları bir Selahaddin-i Eyyubi yetiştirmeye davet ediyorum. Selahaddinler yetişmeli… Müslümanların refahı, selameti için… Öyle bir Selahaddin ki, küfür milletinin rüyalarını kâbusa çevirmekle kalmasın, sonlarına vesile olan bir mücahit olsun.  

     Küfür nasıl kadınıyla erkeğiyle, azimle ve gayretle çalışıyorsa biz onların çalışma ve gayretlerini gölgede bırakalım inşallah.

Selam ve dua ile…