• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...

Sadece kadın için değil, erkekler için de bir giyinme tarzı belirlemiştir. Bugün bir ateistin kıyafeti ile Müslüman bir erkeğin kıyafeti arasında dağlar kadar fark olmasının sebebi budur.

Tesettür, hem manen, hem bedenen tesettür. Tesettür, hem ahlaka, hem eyleme tesettür… tesettür, hem yalnızlıkta, hem kalabalıklar arasında tesettür…

Tesettürün sadece bir parçası olan başörtüsü yıllardır bazı kimselerin korkulu rüyasıdır. Bir başörtülü kadın bütün emellerini boşa çıkaracak, yıllardır Hakk`a karşı verdikleri mücadelede onları mağlup edecek adeta. Çünkü tesettürün bir parçası olan başörtüsü Müslüman kadının üzerinde İslam`ı temsil etmektedir. Acaba başörtüsünden dolayı uykuları kaçanlar, çarşaflı Müslüman kadınları gördüklerinde nasıl bir hale geliyorlar? Merak ediyorum doğrusu… “İşte yolumuzun en büyük kayalarından biri de bunlardır” diyorlardır. Bunu düşündükçe büyük bir haz duyuyorum doğrusu. Kafirlerin, münafıkların korkulu rüyası olmak!...

Kavli hiçbir daveti yapamayan tesettürlü kadın, sadece giyimiyle ve özellikle siyah çarşafıyla gereken daveti, mücadeleyi yapmaktadır çoğu kez. Bazen kâbus, bazen de bir tokat olup zalimlerin suratında patlamaktadır.

Çünkü tesettür, başlı başına bir davettir. Çünkü tesettür bir çağrıdır. Çünkü tesettür bir haykırış, bir diriliştir. Tesettür, bir şiardır, işarettir. Tesettür bir adrestir, İslam`la yücelen yolcunun nurudur. Tesettür, bir özgüven, barışın ve huzurun kaynağıdır. Tesettür bir hidayet, kurtuluş reçetesidir. Tesettür, zaferdir… Hiçbir savaşta elde edilemeyen eşsiz bir galibiyettir.

Ne mutlu tesettürüyle İslami davetin sembolü olan, şan ve şeref sahibi olan Müslüman kadına!
Reyhan Çelebi - doğruhaber