• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

İslam insanın konumuna anlam yükleyen yüce fikre sahip bir dindir. İnsanı diğer varlıklardan farklı kılan sorumluluk sahibi olmasından dolayıdır. İnsan değerli olduğundan; söylediği her sözden, yaptığı her amelden, duygularından, hislerinden, sevgi ve nefretinden, savaşından ve barışından sorumludur.

İnsan sorumlu olduğundan dolayı Allah'ın halifesi olmuştur. İnsana yüce bir makam kazandıran sebep sorumluluk olgusudur. İnsan sorumlu olduğu için cennetin en yüksek derecelerine yükselebilir veya cehennemin en aşağı tabakalarına düşebilir. Allah'ın insana bir sorumlu olarak davranması insana değer verdiğinden dolayıdır.

Her birimiz; vicdanımıza, değerlerimize karşı milletimize, ailemize, ümmetimize ve tarihimize karşı sorumluyuz ama her şeyden önemlisi bizi yaratan, bizi yaşatan, dünyanın ve ahiretin sahibi olan Allah'a karşı sorumluyuz.

Allah resulü; ümmetine, sorumluluk hissinin İslam olmanın rüknü ve dindarlığın ayrılmaz parçası olarak öğrettiğini görüyoruz. Nitekim buyuruyor ki: "Müslümanların sorunları ile ilgilenmeden sabahlayan ve akşamlayan bizden değildir."

Sorumluluk güç ölçüsüncedir ama gücümüz ve kudretimiz az da olsa özenli olmalı, yoldaşlık etmelidir. Bu zamanda, dünya genelinde İslam'ı ve Müslümanları ilgilendiren meseleleri takip etmeliyiz. Hiçbir Müslüman şu an olanlar, Filistin'de Lübnan’da, Irak'ta, İran'da, Suriye'de, Yemen'de kısacası İslam coğrafyasında yaşananlar; Amerika'nın İslam ülkelerine yönelik Savaş projeleri beni ilgilendirmez diyemeyiz. Allah resulü buyuruyor: ‘Müslümanların işleri ile ilgilenmeden sabahlayan ve akşamlayan bizden değildir.’

7 Ekim’den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını birçok İslam önderi söyledi. Şu an Yemenli Müslümanlar, Filistinli Müslümanları korumak için Amerika ve İngiltere'nin İsrail'e ait gemilerini vuruyorlar.

Tüm bunlar olurken birileri halen Müslüman ülkeleri karalamaya, Müslümanları birbirine kırdırmaya yönelik kalplere kin tohumu ekmeye devam ediyor.

Peki, biz ne yapacağız? Biz; mezhep, meşrep, ırk ayrımı yapmadan küresel emperyalizm ile mücadele eden bütün Müslümanları selamlayıp destek vereceğiz. Çünkü direnişin küresel intifadaya dönüşüp yeryüzünde ilahi adaletin tesisine vesile olacağına inanıyoruz.

Filistin'de Müslümanlar ciddi bir mücadele verirken siyonizmin sözcülüğünü yapan şeytan ve taraftarları Müslümanların enerjilerini farklı yönlere kanalize etmeye çalışıyor. Irk, mezhep, meşrep farklılıklarını kaşıyarak Müslümanların birbirleriyle savaşmalarını, birbirleriyle uğraşmalarını sağlayacak suni gündemler oluşturuluyor.

Düşmanlarımız küresel emperyalizmdir, siyonizmdir.

Bizim sorunumuz hakları bölüştüren, ayrıştıran, kalplere kin tohumu eken, İslam ülkelerini yıllardan beri sömüren bütün emperyalist devletlerledir.

Kahrolsun şeytana kulluk edenler! Yaşasın Allah ile özgürleşenler.