• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

   Bugünlerde Türkiye ile batı arasında bir gerginlik çıktı. Batının diplomatik nezaketsizliği ve sonrasında haddini aşan tavırları insanımızda Avrupa`ya karşı bir hayal kırıklığı yaşattı.

   Yıllardır kapısında beklediğimiz çağdaş, ilerici, evrensel insan hakları sahibi ve demokrat batının bu tavrı hiç de alışık olmadığımız bir tavırdı. Ne oldu da batı birden bire böyle terbiyesizleşti? Şimdiye kadar böyleydi de bizim mi gözümüz kördü, batı aşkından göremiyor muyduk?

   Evet, rahmetli Aliya İzzet Begoviç`in dediği gibi, aslında batı hiçbir zaman medeni olmadı! Batı, insan hakları ve demokrasi havarisi olmadı! Batı sadece kendi çıkarını düşündü. Ne zaman çıkarı tehlikeye düşse, anında bir aslan kesilir ve avını parçalar.

   Avrupa hiçbir zaman medeni olmadı! Eğer medeni olsa idi daha birkaç yıl önce Bosna`da yaşanan katliam yaşanır mıydı?

   Eğer batı demokrat olsaydı Sisi Mısırda meşru hükümeti devirebilir miydi?

   Eğer batı demokrat olsaydı Türkiye`den kaçan darbeciler onlara sığınır mıydı? Orada korunur muydular?

   Eğer batı insan haklarını düşünseydi sömürdüğü Afrika kıtasında insanlar açlıktan ölür müydü? Filistinde hergün insanlar öldürülürken oturup seyreder miydi?

   Tarih bize şunu göstermiştir ki Avrupa sadece kendine demokrat ve insan haklarını istiyor. Avrupa sadece kendi insanının refahını ve rahatını düşünüyor. Yıllarca insanları köle olarak pazarlarında satan, zencilere hayvan muamelesi yapan batı değil miydi?

   Bugün dünyada en modrn silahlara sahip olan ve bu silahları Afrika ve Ortadoğu halkları üzerinde sürekli deneyen de yine batı medeniyetidir.

   Unutma evlat, batı hiçbir zaman medeni olmadı!

   Batı kendinden olmayana hiçbir zaman tahammül etmedi. Batı kendisinin seçmediğini hiçbir zaman kabul etmedi. Batı kendisini sollayana hiç tahammül göstermedi. Batı kendisinin karşısında elpençe durmayanı affetmedi.

   Batı bir serap gibi sadece bizleri peşinden koşturdu! Bizleri dolap beygiri gibi kullandı!

  Unutma evlat, batı hiçbir zaman medeni olmadı!

   Çünkü gerçek medeniyet, kardeşlik, insan hakları ve uygarlık sadece İslam`da var. Gerçek hak ve adalet sadece İslam`da var. Gerçek eşitlik sadece İslam`da var. Batınınki sadece serap!

   Unutma evlat, batı hiçbir zaman medeni olmadı! Batı hep vahşi idi!

Sadece yeni ve temiz elbiseler giyerek bizleri kandırdılar! Yoksa vahşiliğinden hiç vazgeçmedi!