• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Batman’da bir maçı seyrederken iki belediye başkan adayı merhabalaşıyorlar. Beraber beş
on dakika maç izliyorlar. Biri foto çekip sosyal medyaya veriyor. “İşte özlenen kare” diye millet yorum ekliyor. Sonra da ayrılıyorlar. Herkes kendi çalışmasına dönüyor. Olayın hepsi bu kadar. Ama mesele bu kadar değil. Mesele anında bir kin ve düşmanlığa evriliyor. Dem Parti belediye başkanı hakkında soruşturma açılıyor. Baskılara dayanamayan Dem Parti belediye başkan adayı sosyal medya hesabından özür niteliğinde bir paylaşımda bulunuyor. Ardından genel merkez, eş başkana bir açıklama yaptırıyor. Bir anda Batman halkı şoka giriyor. Ne oluyor, kim ne yaptı, bu kadar kin ve düşmanlık niye? Olaya bir anlam veremediler. Sadece onlar değil
tüm Kürt Mahallesi bu olayı çok abartılı buldu. Ve bir daha gördüler ki barış barış diye ağızlarına ettikleri sakız aslında hiç de bizim anladığımız bir barış değilmiş. Hala eski kin ve düşmanlıktan bir milim geri adım atmamışlar. Ellerine fırsat geçse tekrar eski hallerine geri dönecekler. Bildiğin eski tas eski hamam.

Sizin kendi adayınıza da mı saygınız yok! Ona da mı güvenmiyorsunuz? Bundan
sonra nasıl çalışma yapacak? Batman gibi bir yerde seçmenlerin alınlarında Dem’li veya HÜDA PAR’lı yazmaz ki! Şimdi sizin aday bir seçim çalışmasında görüştüğü bir vatandaş hasbelkader HÜDA PAR’lı çıksa siz yine soruşturma mı açacaksınız? Gittiği bir ev ziyaretinde ev HÜDA PAR’lı çıksa siz yine hesap mı isteyeceksiniz?

O zaman zavallı adayınız hiç çalışma yapmasın! Hangi sokağa girse bir HÜDA PAR’lı görecek.
Hangi apartmana girse bir HÜDA PAR’lı karşısına çıkacak.

Bu kin ve düşmanlıktan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi? Sözde halkların eşitlik ve
demokrasi partisi olacaksınız ama daha bir şehirde iki adayın yanyana durmasına tahammülünüz yok. Nerde kaldı halkları bir araya getirmek? Tev lolooooo…

Kürt coğrafyası artık huzur istiyor. Kaybettiğini telafi etmek istiyor. Geçmişin karanlık günlerinin bir daha geri gelmesini istemiyor. İflas etmiş bakkal gibi eski defterlerin karıştırılmasını da düşmanlıkların sürdürülmesini de istemiyor. Ama birlileri hala bunu istiyor. Hep düşman kalalım, birbirimizi gördüğümüzde kan davalı olalım, hemen silahlara sarılalım! Birisini mezara diğerini zindana gönderelim. Meydan size kalsın ki mitinglere çıkıp konuşabilesiniz! Yoksa Allah göstermesin halk size projelerinizi, hizmetlerinizi, yapacağınız yatırımları sorsa ne diyeceksiniz? Almanya’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan getirilen adaylar halka ne anlatacaklar? Bıraksan şehrin sokaklarında kaybolacaklar.

Ey halkım! Bir fotoğraf karesine bile tahammülü olmayanları iyi tanı. Bunların siyaseti düşmanlık üzerine. Barış sadece maskeleridir. Her gördüğünüz yerde bu kareden neden rahatsız olduklarını sorun? Kürtlerin arasında barış olmayacak mı deyin?