• DOLAR 32.266
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2405.32
  • ...

Kur’an’a yapılan saldırılara karşı tüm Müslümanlara büyük görevler düşüyor. Tepki göstermek zorundayız. Müslümanlardan öyle bir tepki görmeliler ki “Kur’an yakma” eylemini gerçekleştiren iblisin çocukları yaptıklarına bin pişman olmalıdırlar. Ey bu ümmetin nadide neferleri ve yiğit evlatları, bu eylemi gerçekleştirenlere karşı yekvücut olmak zorundayız. Kur’an’ı yakan iblisin çocuklarına ve “ifade özgürlüğü” adı altında onlara izin veren devletlere karşı “dur” deme zamanıdır. Bu konuda İslam ülkelerine, liderlerine ve bu ülkelerdeki tüm Müslüman halka büyük sorumluluklar düşüyor. Bunu iki koldan yürütmek durumundayız. Hem İslam devletlerinin liderleriyle hem de Müslüman halkın göstereceği tepkiyle onlara karşı dur demeliyiz.

Birincisi; Müslüman ülkelerin liderleri bu devletlere karşı tüm yaptırımları uygulamalıdır. Bunun için İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz. Ey bu ülkenin yönetiminde olan idareciler ve ey bu halkın iradesiyle hareket etme yetkisinde olanlar, halkın sesini duyun. Sahada olan tepkileri görün diyoruz. İblisin çocukları ve onlara izin veren devletler, dinimize, kitabımıza hakaret ediyor. Bizim kutsallarımızı hiçe sayan bu devletlerle tüm siyasi, ekonomik ve diplomatik ilişkileri kesin. Eğer onlar bizim kutsallarımıza değer vermiyorsa biz onlarla ilişki kurmak zorunda değiliz. Hatta bu devletlerin büyükelçilerini kovun gitsinler. Halk yaptıkları protestolarla, mitinglerle ve kendi duruşuyla bu yetkiyi size vermiştir.

İkincisi; Müslüman halk olarak protestolarla ciddi bir mesaj vermek durumundayız. Öyle bir ümmete sahibiz ki Kur’an’ımıza saldıran azgınlara karşı hemen organize olup dünya kamuoyunu dahi etkilemeliyiz. İblisin çocuklarına ve onların tasmasını elinde bulunduranlara gereken mesajı vermek durumundayız. İlkin “Kur’an’a Sahip Çıkma” mitingleri her tarafta yayılmalıdır. Ve ümmetin duruşunu, kararlılığını görsünler. Bu karalılığı ve öfkeyi gösterecek mitinglerden birisi de yarın Diyarbakır İstasyon Meydanında saat: 17’de  “Kur’an’a Saygı Mitingi” adı altında gerçekleşecektir. Yarın yediden yetmişe bu mitinge katılarak sedamızı öyle yükseltmeliyiz ki, Kur’an Mushaflarını yakan iblisin çocuklarının ve onların tasmasını elinde bulunduranların kalpleri titresin. Bu konuda Müslüman liderler de halktan çok güçlü bir mesajı görsünler.

Bu anlamda İslam ülkelerine ve tüm Müslümanlara önemli görevler düşüyor. Protestoları ve mitingleri her tarafa yaymak zorundadırlar. Bununla birlikte bu görev sadece miting yapmakla da kalmaz. Bu tepkilerle birlikte insanlar arasında Kur’an’ın öğretilerini daha çok yaymalıyız. İnsanlığın kurtuluşu olan bu hakikatleri yaymalıyız ki İslam düşmanlarının korktukları başlarına gelsin. Kur’an’ın öğretilerini insanlığa tanıtalım ki İslam düşmanlarının ulaşmak istedikleri hedefleri bertaraf edelim. Evet, Kur’an’ın nurunu tüm dünyaya yaymakla mükellefiz.

Ey Müslümanlar ve ey bu kervanın yiğit erleri, çağrımız sizedir. Bizler tek vücut ve tek yumruk olup Kur’an’ın mesajlarını yaydıkça bırakın iblisin çocuklarını, tüm şer güçleri karşımızda duramaz. Kur’an’ın nuruyla her yer fethedilecektir. Ve Şüphesiz ki bu Allah’ın vaadidir. Ve bu vaat gerçekleşecektir. “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Saf Suresi 8. ayet)