• DOLAR 32.397
  • EURO 34.664
  • ALTIN 2390.6
  • ...

               Belediye seçimleri için yarın sandıklara gideceğiz. Her şehir kendi partisi, kendi adayları ve encümen listesine göre bir heyecan içerisindedir. Fakat genel bir değerlendirmeden ziyade bölge dinamikleri üzerinden bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bu seçimde DEM Parti’nin sürekli HÜDA PAR’ı hedef göstermesi ve seçim vaatlerinden ziyade sürekli bu konuyu irdelemesi herkesin dikkatini çekiyor. Özellikle Kürt seçmen bunu anlamakta zorlanıyor. Bu kadar parti varken DEM neden HÜDA PAR’a bu kadar saldırıyor?

               Evet, seçim çalışmalarına baktığımda HÜDA PAR’ın toplumda önemli bir sermayelerinin oluştuğunu görüyorum. Bu sermayenin oya dönüşüm rakamını tahmin edemiyorum. Bir artış olacağı kesindir ama bu yüzdeliğin ne kadar olacağını ben de merak ediyorum. Aslında DEM’in en çok endişe ettiği nokta, HÜDA PAR’ın toplumda oluşan ve takdir toplayan sermayesidir. HÜDA PAR’ın siyaseti çoğunlukla her partinin tabanından takdir toplarken birilerinin rahatsız olması anlaşılabiliyor. Özellikle DEM’in bölgede HÜDA PAR’ın oluşan sermayesinden rahatsız olması da gayet anlaşılabiliyor. Çünkü DEM, başta bölge olmak üzere Kürtlerin oylarıyla yıllardır üzerinde tepindiği alanı kaybetmesinden korkuyor. Ve HÜDA PAR’ın o boşluğu doldurabileceğine tahammül edemiyor. Bunun içindir ki Nevruz kutlamalarında ve seçim mitinglerinde hep HÜDA PAR’ı hedef gösterdiler.

               Şu bir gerçek ki Kürt halkı bir sorgulama içerisindedir. Özellikle Kürtler adına siyaset yapanlar bölge insanının hiçbir isteğini karşılayamadılar. Tamamıyla onların iradesini kendi siyasi hesaplarına merdiven yaptılar. Yıllardır bölgenin derdine derman olamayan, çözüm üretme kabiliyeti yerine hep sorun üreten DEM, kendi tabanını kaybetmeye tahammül edemiyor. Bunun yanında her kesimi kucaklayan HÜDA PAR’ın yeni bir dille ve içtenlikle bölgede siyaset yapması ezberleri bozmuştur. Umut olabilecek yeni bir alan açmıştır. DEM’in tekelini bozan ve adeta kısır döngü içerisine hapsolmuş bölge insanı için HÜDA PAR’ın duruşu ve söylemi umut olmuştur.

               Bunun içindir ki genelde tüm Türkiye için, özelde bölgenin selameti için her evden en az HÜDA PAR’a bir oy vermek yerel dinamikleri güçlendirecektir. Bu güçlenme bölge insanı için çok daha görünür olacaktır. Özellikle Kürt seçmen, birilerinin tekelini bozmak adına her evden HÜDA PAR’a en az birer oy vermekle kazanacaktır. 

               Sonuç olarak; HÜDA PAR’ın tüm Türkiye’de, özelde bölgede olumlu yönde ciddi bir sermayesi oluştuğunu gözlemliyorum. Sahada gördüğüm kadarıyla bölge insanı içerisinde HÜDA PAR’ın söylemleri ve duruşu her evde tartışılıyor. Sosyal hayatta tartışılan partiler büyümektedirler. Bu büyümenin hızlanması adına ve özelde bölgeye yeni bir soluk getirmesi adına hepimize düşen görev, yarın gideceğimiz sandıkta onu desteklemektir. Bu olumlu değişimde hepimizin katkısı olmalıdır ve yeni bir soluk için “Bu sefer HÜDA PAR” demeliyiz. Evet, yarınki seçimde “Ev car HÜDA PAR” demeliyiz.