• DOLAR 32.385
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2391.032
  • ...

Ramazan bayramını geçirdik.  Ramazan ayında kulağımız hep Gazze’deydi. Bir ateşkes olacak mı, diye. Bunu beklerken katil İsrail’in saldırıları Ramazan ayında da devam etti. Bu mübarek ayda da binlerce Filistinli şehit edildi. Çünkü hiçbir kutsiyeti tanımayan ve insanlıktan nasibini almamış lanetli bir kavim bu savaşı sürdürüyordu.  Peki, tüm dünya Filistin’e kilitlenmişken savaşın durdurulmasında ana aktör kim olacak? Vicdan sahibi tüm insanlar bu soykırımı durduracak aktörü merak ediyor?  Genelde tüm dünya, özelde İslam âlemindeki halklar bir umut ışığı peşindeler. Ateşkesle ilgili en ufak bir açıklamayı gönüllerinde büyüterek umut olarak görmek istiyorlar.

Yoksa Gazze’deki savaşı Müslüman liderler mi durduracak?

Bir umut olarak Müslüman liderlere bakıyoruz.  Gazze’ye karşı tutumlarını elimiz kolumuz bağlı bir şekilde ve utanarak izliyoruz.  Tarihte görülmemiş Siyonistlerin namert saldırını İslam âlemi olarak sadece seyretme zilletini yaşıyoruz.  Kimse artık İslam devletlerinin krallarını, başkanlarını, veliahtlarını umut olarak görmüyor.  Gazze’deki savaşın durması için kimsenin umudu Kahire’den, Riyad’dan, İslamabat’tan, hatta Ankara’dan bir beklentileri kalmamış. Acı olacak ama ne yazık ki bunlar sadece biraz daha iktidarlarını ve tahtlarını devam etme hesaplarının gafleti içerisindeler.   Batsın o tahtları, batsın o makamları, batsın o dünyevi hesapları…

Peki, Gerçekten Gazze’deki savaşı batı devletlerimi durduracak?

 İslam âleminden umudunu kesen Müslüman halklar, batı ülkelerinin ağızlarını yamultarak yaptıkları açıklamalardan, nutuklarından umut kırıntılarını arıyorlar. Hatta büyük şeytan ABD’nin açıklamalarını bile umut olarak görebiliyorlar. Yani Londra’dan, Paris’ten umut bekler olduk.  Siyonist düşmana her türlü desteği veren, onların sırtını sıvazlayanlardan umut bekler olduk. İnsan aklıyla alay eden açıklamalarının altında bile ateşkes umudu aramaya başladık. Müslüman halkın düştüğü bu durum İslam âleminin liderlerine utanç olarak yeter artar bile.  Lakin batı ülkeleri bırakın ateşkesi, bu soykırımın devam etmesi için hep katil İsrail’in arkasında durdular/duracaklar.

O zaman Gazze’deki bu savaşı kim durdurabilir?

               Evet, bu savaşı durduracak birileri var. Ve kendi izzetleriyle başaracaklar. Ve onlar tüm dünyanın gönlünü fethetmiş bir halk olacak. Onlar Gazze halkıdır. HAMAS’tır. Kendileri tüm olumsuzluklara rağmen bunu başaracaklar. Zira onlar tüm birleşen şer ordularına karşı destan yazan yiğitlerdir. Onlar, tüm ailelerini kaybettiklerinde de “Allah bize yeter o ne güzel vekildir” diyen aziz bir halktır. Çünkü onların mektebi “özgürlük ve şehadet” mektebidir. Onların mektebi “iman ve tevekkül” mektebidir. Onlar şehadete müştak, ahirete âşık erlerdir. Onlar, imanın tadına varmış muhteşem bir halktır. Ve onların liderleri zillet koltuklarının hesaplarını çoktan kapatan yiğit erlerdir. Onların liderleri, kendi üç çocuğu ve dört torunun şehadet haberini duyduğunda bile imanın en zirve nişanını ortaya koyan mücessem bir örnektir. Onlar, ailesinin şehit edilmesi karşısında, “Oğullarımın kanı Gazze’deki şehit halkımızın kanından daha değerli değildir. Çocuklarım, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu uğruna canlarını feda etti” diyen liderlik numunesidir…  Evet, bu halk kısa zamanda kendi lehine ateşkesi sağlayacak ve kendi şartlarını katil İsrail’e kabul ettirecek yegâne güçtür Allah’ın izniyle.