• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze'deki hükümet: Sınır kapılarını kapatmak insani krizin daha da büyümesine neden olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ofis, yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde yaşayan tüm Filistin halkına yönelik soykırım savaşını tamamlamak amacıyla insani krizin daha da büyümesine ve iyice katlanmasına yol açan uygulamalara başvurma kararları aldığını hatırlattı. 

Açıklamada, işgal rejiminin bu kararlarına binaen gerçekleştirdiği saldırılarda sivillerden, kadınlardan ve çocuklardan öldürülenlerin sayısının daha da arttığına ve sadece son 12 saat içinde 35 sivilin işgalcilerin saldırılarında hayatlarını kaybettiğine dikkat çekildi. 

İşgalcilerin, saldırılara ek olarak Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarını tamamen kapattığına dikkat çekilen açıklamada, işgalin bölgeye insani yardım girişini durdurmasının, hastaneleri hizmet dışı bırakmak için çalışmasının, yüz binlerce insanın barındığı okulları ve sosyal kurumları saldırılarında hedef almasının bölgede insani krizin iyice katlanmasına, sıkıntıların iyice artmasına sebep olduğuna dikkat çekildi. 

Saldırılar yüzünden Refah'ın doğusunda büyük bir insani kriz yaşandığı, ancak bu krizin sadece bu bölgeye münhasır kalmayıp bütün Gazze vilayetlerini etki altına aldığına işaret edilen açıklamada, tüm bölge ahalisine yönelik olarak planlı bir aç bırakma politikasının uygulandığı, bu yüzden zaten yedi aydan beri gıda krizi yaşayan bölgede açlık krizinin daha da büyüdüğü vurgulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir