• DOLAR 32.216
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2506.78
  • ...
Tek Bildikleri; Yalan, İftira ve Kaos! NE YAPSANIZ BOŞ; YENİLECEKSİNİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Seçimlere sayılı günler kala şer ittifakını kaybetme korkusu sardı. Kazanamayacaklarını anlayınca provokasyon peşinde koşuyorlar. Haftalardır gittikleri meydanlardan vatandaşlara tek bir vaat sunamayan şer cephesi özellikle HÜDA PAR’a yönelik algı ve iftiralarla karalama kampanyaları düzenliyor, ortamı geriyorlar. Şer ittifakı bileşenlerinin meydanlarda dilinden dökülen zehir bazı provokatörleri harekete geçiriyor ve HÜDA PAR’a yönelik birçok ilde cadı avı başlatılıyor. Kaos sevicilerin algı ve iftiraları sonucu bugüne kadar birçok ilde HÜDA PAR’a yönelik onlarca saldırı gerçekleştirildi. Özellikle Mersin’de silahlı ve sopalı saldırılar sonucu 3 HÜDA PAR üyesi yaralandı.

YİNE HÜDA PAR HEDEFTE

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan olaylar üzerinden yine HÜDA PAR hedefe konuldu. HÜDA PAR ile hiçbir alakası olmayan bazı grupların mitinge yönelik saldırıları sanki HÜDA PAR’lılar tarafından yapılmış gibi algılar oluşturuldu. Şer ittifakına çalışan medyada ve özellikle de sosyal medyada ‘HÜDA PAR’lılar mitinge saldırdı’ şeklinde yalan ve iftira dolu haberlere imza attılar. Bugüne kadar tüm provokatörleri HÜDA PAR üzerine salmalarına rağmen HÜDA PAR’dan ortamı gerecek hiçbir karşılık bulmadılar. Buna rağmen Erzurum’da yaşanan olaylar üzerinden yalan ve iftiralar üzerinden yine kaos çıkarmaya uğraşıyorlar. Tüm kaos simsarlarının iftiraları ve provokatörlerin saldırılarına rağmen oyunları tutmuyor ve HÜDA PAR’ın gösterdiği sabır ve metanet halkın HÜDA PAR’a teveccühünü arttırıyor ve kaos severlerin oyunları ellerinde kalıyor. Şer ittifakının tüm çabalarına rağmen meydanları dolduran milyonlar onlara ‘yenileceksiniz’ diyor.

HÜDA PAR'DAN ERZURUM AÇIKLAMASI: PİS İŞLERİNİZE BİZİ BULAŞTIRMAYIN!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitinginde yaşanan olaylardan sonra sosyal medyada bazı provokatör hesaplar tarafından HÜDA PAR hedef gösterilmişti. HÜDA PAR'lı yetkililerden açıklama geldi. Sosyal medyada konuya ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, ''HÜDA PAR’ın, Erzurum’daki olaylar ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bunu herkes bildiği gibi müfteri provokatörler çok daha iyi bilir.

DİKKAT! Kaybedeceğini gören kaos ittifakı yeni oyunlar peşinde. Taşlat ve mağduru oyna. Milletimiz oyununuzu gördü ve sandıkta hesabını soracak.'' ifadelerini kullandı.

VARSA YOKSA YALAN, İFTİRA VE KAOS. TEK BİLDİĞİNİZ BU

''Israrla bizi çekmeye çalıştığınız kirli tezgaha gelmeyeceğiz.'' diyen HÜDA PAR sözcüsü Yunus Emiroğlu ise, ''Günlerdir buldukları her fırsatta partimize sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmasına; yalan, iftira ve tezviratlarla hedef gösterilmemize rağmen metanetimizi koruduk.

Kurdukları tezgaha ve kirli oyunlara gelmedik. Hiçbir alakamız, ilgimiz olmamasına rağmen bugün Erzurum'da yaşananlarla yine bizi hedef gösterdiniz. HÜDA PAR oyunlarınızı bozdu. Kaybedeceksiniz, telaşınız bundandır. Pis işlerinize bizi bulaştırmayın. Buradan size ekmek çıkmaz. Ne yapsanız faydası yok. Yenileceksiniz. Çünkü bu millete verecek hiçbir şeyiniz yok. Varsa yoksa yalan, iftira ve kaos. Tek bildiğiniz bu...'' ifadeleriyle provokatörlere tepki gösterdi.

İSTANBUL’UN ŞOKUNU ATLATAMIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler öncesi en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştirdi. İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Mitingi için hareketlilik başladı. Atatürk Havalimanı'ndaki tarihi buluşmaya milyonlarca vatandaş akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılan vatandaşların resmi rakamını 1 milyon 700 bin kişi olarak açıkladı. Resmi rakam bu olsa da o saatten sonra da yüz binler mitinge akmaya devam ediyordu. Tarihi mitingi aktaran İngiltere merkezli BBC, "Bu miting son yıllarda dünyada ki en yüksek katılımlı şovu olabilir" yorumunda bulunurken ABD merkezli CNN International ise "21 yıllık iktidarından sonra Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon insanı bir meydana toplaması çok ilginç" ifadelerini kullandı.

Miting dönüşü metro kapatıldı!  "Ekrem İstifa" sloganları yükseldi

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen ‘’Büyük İstanbul Mitingi’’ milyonların katılımıyla gerçekleşti. Miting sonrası evlerine dönmeye çalışan vatandaşlar metroya girmeye çalışırken mağduriyet yaşadı. Miting sonrası metro kapatıldı. Metronun açılmasını bekleyen vatandaşlar "Ekrem İstifa" sloganları atarak İBB yönetimini protesto etti. İBB yönetimi mitingin Yenikapı Meydanında yapılmaması için oraya başka programlar koymuş, alanda kazılar yaparak miting için elverişsiz bir hale getirmişti. İstanbul Metrosu için de İBB kendisinden bekleneni yaptı ve yürüyen merdivenleri çalıştırmama, ek sefer koymama, seferleri aksatma gibi yollara başvurarak mağduriyete neden oldu.

PROVOKATÖRLERİN TASMASININ KİMİN ELİNDE OLDUĞU BELLİ’

Son günlerde partilerine yönelik artan saldırıların arkasında Batılı güçlerin olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, "Bizim üzerimizden bir provokasyon geliştirmesinler diye sabrediyoruz" dedi. Yılmaz, şunları söyledi: "Görüntülerde gördüğümüz kalabalığın içinde provoke eden en fazla 20 kişi vardı. Birçoğunu arkadaşlar tespit etmiş. Ya Zafer Partisi'nin ya İYİ Parti'nin ya da CHP'nin üye ve rozetli yöneticileriydi. Standımıza saldıranların kimler olduğu belli. Provokatörlük yapanlar belli, provokatörleri oraya gönderenler, provokatörlerin tasmasının kimin elinde olduğu belli. Bunun daha ilerisini de söyleyeyim, o tasmayı ellerinde tutanların da iplerinin kimin elinde olduğu belli. PKK'yle, DHKP-C'yle, TİKKO'yla, FETÖ'yle, KCK'sıyla bütün bu yapıları buluşturan, hepsinin desteğini sağlayan, sağlattıran aynı masada buluşturan emperyalist ülkelerdir. Bunlar kimdir? Amerika'dır, Fransa'dır, Almanya'dır. Yani Türkiye'nin gelişmesini ve Erdoğan iktidarını kendileri için engel gören, Türkiye'yi pazar olarak kullanamayan o devletler ve o devletlere sığınan, o devletlere sırtını dayayan, gidip onlardan medet umanlardır. FETÖ'dür, elbaşları orada. PKK'dir, PKK'nin elebaşları belli, göbekten bağlı oldukları Avrupa ülkeleri ve Amerika belli."

"BİZİM ÜZERİMİZDEN BİR PROVOKASYON GELİŞTİRMESİNLER DİYE SABREDİYORUZ"

Özellikle Trabzon'daki ırkçı saldırılarda emniyetin, Valiliğin tutumunu da eleştiren Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Orada emniyet kısmen görevini yaptı ama görevinin ikinci kısmını yapmadı. Siyasi partilerin çalışmasını engellemek büyük bir suçtur. Emniyetin orada yapması gereken onlara 'dağılın' uyarısı yapmaktı, konuşmaktı, ikna olmadılarsa gözaltı işlemi yapıp hepsini savcılığa sevk etmekti. Belli ki 20 kişilik bir grup vardı provoke eden, diğerleri seyirci kitleydi, merakından orada bulunuyordu. Gerginlik oluşmasın, ittifaka bir zarar gelmesin, bizim üzerimizden Cumhurbaşkanı adayımız zarar görmesin ve onun aleyhine bir şey kullanılmasın diye fedakârlık yaptık, provokasyonu bu şekilde önledik. Olması gereken bu değil. Aynı olay başka bir yerde olmuş olsaydı, HÜDA PAR'a değil de CHP'ye yapılmış olsaydı oradaki kalabalığı hemen dağıtırlardı ve şu an belki o provokatörler tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Bunun farkındayız. Yani sesimizi etmiyorsak saflığımızdan değil, selametle bu seçim dönemini atlatalım diyedir. Büyük provokasyonlar bekleniyor, provokatif şeyler yapmaya çalışacaklar bunun farkındayız. Bizim üzerimizden bir provokasyon geliştirmesinler, bunu istemediğimiz için sabrediyoruz."

İMAMOĞLU’NDAN ERZURUM’DA PROVOKASYON

CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki Havuzbaşı Meydanı'ndaki program alanına girdiği sırada bir grup tarafından otobüse yabancı cisimler atıldı. Ardından alana giren otobüsün üzerine çıkan İmamoğlu, yabancı cisimlere karşı önlem amaçlı korumalarınca açılan şemsiyelerin altında konuşma yaptı. Yaşananların ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda İmamoğlu'nun kendisine gösterilen alan dışında miting düzenlemeye çalışıldığına dikkat çekildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İmamoğlu'nun kendisinin provokasyon hazırladığını belirterek “Kendini devletin üzerinde gören, İBB'yi terör elemanları ile dolduran bu şahıs özellikle gittiği her yerde provokatif gücü olan işler gerçekleştiriyor. İstanbul'da hizmet bittiği için Erzurum'daki hizmete yönelik çaba sarf ediyor herhalde. Siyasi faaliyetlerle ilgili izin verme hakkı Seçim Kurulu'ndadır. 4 Mayıs'tan önce valiliktedir. Bir ilde geniş bir miting söz konusuysa oranın belli yerleri vardır. Ancak bu Beyefendi, kendisine gösterilen alan yerine inatla farklı bir yerde miting yapmak istedi. Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş, birbirlerinden nefret ediyor. İmamoğlu gündemden düştüğü için böyle işlere girişti.” İfadelerini kullandı.

ERZURUM VALİSİ MEMİŞ: ZİYARET MİTİNG OLARAK PLANLANMADI

Erzurum Valisi Okay Memiş, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu'nun kente ziyaretinin bir "miting" olarak değil, "esnaf ziyareti" olarak programlandığını söyledi. Seçim yasaklarının 4 Mayıs itibarıyla başladığını ve 4 Mayıs'tan itibaren seçimlerle ilgili bütün emir-komuta zincirinin, il ve ilçe seçim kurullarında düzenlendiğini ifade eden Memiş, şöyle konuştu: "Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı resmi olarak ilan edilmiş miting alanı değildi. Eğer resmi alan olarak ilan edilen bir miting alanı olmuş olsaydı, daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik. Şu ana kadar ilimizi Cumhurbaşkanı'mız da dahil olmak üzere birçok siyasi lider ziyaret ettiler. Her türlü çalışmayı yaptılar. Hatta daha önce Meral Akşener Hanım da ilimizi ziyaret etmişlerdi. Orada da yine aynı şekilde konuşma yapıldı. Olay kendiliğinden gelişti. Miting haricindeki vatandaş ve esnaf ziyaretlerine karşı biz daha esnek bir şekilde hareket ediyoruz. Böyle tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Bizim yaklaşımımız, yasaklayıcı bir yaklaşım değil, herkesin seçim ortamında, yasaların mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde hareket edip gerekli güvenlik tedbirlerini almaktır."

TAŞI ATAN DA KENDİLERİ, POLİSİ ZORA SOKAN DA KENDİLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Buraya esnaf ziyareti yapacağız diye geldiler. Miting alanı olmayan yerde miting yapmaya kalkıyor. Bu, İstanbul'da yapılan mitinge gölge düşürmek için yapılan bir hadise. Taşı atan da kendileri, polisi zora sokan da kendileri" dedi. Sekmen, İmamoğlu'nun kentteki programına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, 4 Mayıs'tan itibaren miting alanlarıyla ilgili yetkinin İl Seçim Kuruluna geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "İl Seçim Kurulu miting yapılıp toplantı yapılacak alanları belirlemiştir. Bizim şehrimizde tanıtım yapmak üzere araç gereçlerimizi koyduğumuz bir alanı, gayri yasal olarak zorla miting alanına çevirmek istemektedir. Aslında İl Seçim Kurulu tarafından miting yapılacak alanlar belirlenmiştir. Bu vesileyle gayri yasal toplantı ve miting yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, hem kamuoyunu yanıltmakta hem de korsan miting yapma peşinde koşmaktadır. Burada bizim herhangi bir yeri işgal etme, herhangi bir yeri toplantı yapmamak üzere kapatma diye bir durumumuz söz konusu değildir. Biz kendi tanıtımımızı, kendi imkanlarımızla kendi belirlediğimiz alanda yapmaktayız. Bunun dışında partisel yapılacak miting alanı bellidir."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir