• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Ebu Ubeyde: UZUN SOLUKLU BİR SAVAŞA DA HAZIRIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların 224. gününde yaptığı açıklamada, "Son 10 gün içinde Kassam mensupları, savaşın tüm cephelerinde siyonistlere ait tanklar, personel taşıyıcılar ve buldozerler dahil olmak üzere 100 farklı askeri aracı hedef aldı." diye belirtti. İşgalcilerin girdikleri tüm bölgelerde büyük kayıplar verdiğini belirten Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda da işgal güçlerine ağır darbeler indirdiğini belirtti.

"BARBAR ORDUSU HÂLÂ İMAJINI ONARMAYA ÇALIŞIYOR"

Kassam Tugayları'nın Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi'nde işgal ordusunun yüksek rütbeli askerlerini hedef aldığını söyleyen Ebu Ubeyde, işgalcilerin ise sivillere yönelik katliamları "askeri başarı" olarak yansıtmaya çalıştığını ifade etti. Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik en korkunç soykırımın yapıldığına vurgu yapan Ebu Ubeyde, "Suçlu düşman ve barbar ordusu, o günden (7 Ekim'den) bu yana hâlâ imajını onarmaya çalışıyor, ancak daha fazla rezil oluyor." ifadelerini kullandı.

"MÜCAHİTLERİMİZ DÜŞMAN ASKERLERİNE ÖLDÜRÜCÜ DARBELER VURUYOR"

Ebu Ubeyde, "Bir süper güce dayatılsaydı aylar önce çökecek olan bu açlık, yıkım, cinayet ve suç savaşına rağmen mücahitlerimiz ve direnişimiz, arkasındaki halk gücüyle her yerden düşman askerlerine öldürücü darbeler vuruyor." dedi. Filistin direnişinin uzun soluklu bir savaşa da hazır olduğunu dile getiren Ebu Ubeyde, bunun Filistin halkının bu toprakların sahibi olmasından kaynaklanan haklılıktan alınan güçle yapıldığını kaydetti. (İLKHA)

Kassam Tugayları CİBALİYE’DE İŞGALCİNİN İKMAL YOLUNU KESTİ

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı’nın doğusunda işgal güçlerinin ikmal hattını kestiğini, işgal ordusuna ait bir tankı ve bir personel taşıyıcıyı hedef aldığını, bir tünelin de girişini havaya uçurduğunu açıkladı.

MEVLİT AKKILIÇ / DOĞRUHABER

El-Kassam Tugayları’ndan Cuma günü yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı’nın doğusunda düşmanın ikmal hattını kesmeyi başardık ve bir personel taşıyıcıyı hedef alarak işgal askerlerinden bir kısmını öldürdük ya da yaraladık” dedi. Filistin Enformasyon Merkezi’nde geçen habere göre, Cibaliye Kampı’na sızan işgal güçlerini birkaç kez ikmal hattını değiştirmeye mecbur bıraktıklarını söyleyen El-Kassam Tugayları, mücahitlerin Cibaliye Kampı’nın doğusunda düşman hatlarının arkasına sızarak bir tankı ve bir personel taşıyıcı hedef aldıklarını, bir tünelin de girişini havaya uçurduklarını bildirdi.

"REFAH'IN DOĞUSUNDA 15 İSRAİL ASKERİNİ YOK ETTİK"

El-Kassam Tugayları’ndan dün yapılan açıklamada ise, bir grup mücahidin işgalci askerlerin sığındığı eve yaptığı baskın neticesinde çıkan çatışmada 15 işgal rejimi askerini öldürdüğünü söyledi. Mücahitler, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki El-Tanur mahallesinde bir anti-personel cihazını patlatmadan önce, onları uzaktan makineli tüfekler ve el bombalarıyla hedef aldı. El-Cezire’de geçen habere göre, El Kassam ayrıca, şiddetli çatışmaların ortasında, Refah kara geçişindeki işgal güçlerini havan toplarıyla bombaladığını, Refah'ın doğusundaki El-Tanur mahallesindeki işgal rejiminin Merkava tankını "Al-Yassin 105" mermisiyle hedef aldığını duyurdu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir