• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu'nun soykırım politikalarına artık dur denilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Romanya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı ve anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"israil mezaliminin durdurulmasında uluslararası camianın sorumlulukları ortadadır"

Romanya Başbakanı Ciolacu ile bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunların en başında Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan israil zulmü geldi. israil mezaliminin durdurulması ve Filistinli kardeşlerimizin güvenliğinin teminat altına alınmasında uluslararası camianın sorumlulukları ortadadır. Ancak buna rağmen katliamın önüne geçecek adımlar hâlen atılmıyor. Netanyahu ve gözü dönmüş hükümeti, kendi vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atma pahasına soykırım politikalarına devam ediyor. Buna artık dur denilmesi gerekmektedir. Müttefikimiz Romanya’nın da bu konuda sürdürülen uluslararası çabalara gereken katkıları vereceğine inanıyorum. Görüşmelerimizde Ukrayna’da 3. yılına giren savaşın gidişatını da ele aldık. Türkiye, savaşın başlangıcından bu yana çatışmaların sona erdirilmesi, küresel gıda güvenliğinin temini ve Karadeniz’deki seyrüsefer emniyetinin sağlanması konusunda önemli katkılar sundu, sunmaya devam ediyor. NATO müttefikimiz, stratejik ortağımız ve Karadeniz’den komşumuz Romanya ile ilişkilerimizi, ülkelerimizin menfaatleri doğrultusunda ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz."

Konsey toplantısında alınan kararların ve imzalanan anlaşmaların hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki toplantının Bürkeş’te gerçekleştirileceğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir