• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
İspanya, Arjantin büyükelçisini geri çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei'nin İspanya Cumhurbaşkanı Pedro Sanchez ve eşi hakkında yaptığı tepki çeken açıklamalar sonrası İspanya hükümeti, Buenos Aires Büyükelçisi'ni geri çekme kararı aldı.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, yaptığı basın toplantısında, "Hükümet ihtiyatlı olmaya devam ediyor, durum değişmedi ve bu nedenle Buenos Aires'teki büyükelçimizi (Maria Jesus Alonso) geri çektiğimizi duyuruyorum." dedi.

Albares, Pazar günü istişare için çağrılan Alonso'nun "kesinlikle Madrid'de kalacağını ve Arjantin'in büyükelçisiz devam edeceğini" söyledi.

Pazartesi günü Albares, Milei'den kamuya açık bir özür talep etmek üzere Arjantin'in İspanya büyükelçisi Roberto Sebastian Bosch'u Bakanlık merkezine çağırdı.

Albares, "Madrid'deki Arjantin büyükelçisine, İspanyol kurumlarının iyi niyetine ve misafirperverliğine yapılan saldırıdan dolayı kamuoyundan özür talep ettiğimizi bizzat ilettim." dedi.

Albares, "Bu iyi niyet ve konukseverliğe verilen yanıt, kurumlarımıza yönelik hakaret içeren önden bir saldırı oldu, bu nedenle Arjantin, İspanyol büyükelçisi olmadan yoluna devam etmek zorunda kalacak." diye ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir