• DOLAR 32.226
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
İstanbul son yıllarda depreme hazır hâle getiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Megakentin sağlık altyapısı son yıllarda yapılan yatırımlarla depreme ve çeşitli afetlere hazır hale getiriliyor. Bu kapsamda, kentteki sağlık tesislerinde yerinde dönüşüm çalışmaları yürütülüyor.

Ayrıca, hızla artan nüfusun sağlık hizmeti talebinin karşılanması, kapasitenin artırılması amacıyla kente, büyük sağlık kompleksleri olarak yapılandırılan şehir hastaneleri ile devlet hastaneleri kazandırılıyor.

Çalışmalarla deprem riskine karşı önlem alınmasının yanı sıra dijital altyapının oluşturulması, dünya genelinde görülen salgın hastalıklara karşı yeterli hizmetin sunulabilmesi ve gelişen teknolojiye uyum sağlanması da amaçlanıyor.

İstanbul'daki sağlık tesislerinin yüzde 75'inin depreme dayanıklı olduğu öngörülüyor. Bu yüzdelik dilimdeki yapılar 2007'den sonra analiz, test ve kontroller ile inşa edilmiş binaları içeriyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısmın ise 3-4 yıl içerisinde yenilenmesi hedefleniyor.

Öte yandan, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, deprem gibi afet durumlarında AFAD koordinasyonunda şehrin 25 farklı bölgesinde 25 afet ve sahra hastanesi kurmayı planlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir