• DOLAR 32.784
  • EURO 35.205
  • ALTIN 2457.192
  • ...
Araştırmacı-Yazar Kılınç’tan Kelhaamed dergisi yıl dönümü programına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kelhaamed dergisinin 16’ncı yıl dönümü münasebetiyle, Diyarbakır Selahaddin-i Eyyubi Camii konferans salonunda birçok âlim ve akademisyenin katılacağı panel düzenlenecek. 

Kelhaamed dergisinin Kürtlerin sesi ve rengi olduğunu ifade eden Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, yarın yapılacak olan panele tüm halkı iştirak etmeye davet etti.

Derginin, edebi, tarihi, Kürt klasiklerinde, Kürtlerin sorun ve çözüm konuları hakkında 16 yıldır zengin bir yayın yaptığını belirten Kılınç, “Kürtçe olarak yayınlanan Kelhaamed dergisi, edebi, kültürel ve sanatsal bir dergidir. 16 yıldır yayın hayatını sürdürüyor. Edebi, tarihi, Kürt klasiklerinde, Kürtlerin sorun ve çözüm konuları hakkında 16 yıldır gerçekten de zengin bir yayın yapıyor. 16 yıllık yayın hayatına baktığımızda hem halk edebiyatı alanında hem geçmiş klasik Kürt edebiyatında okuyucularına öncülük etti. Yine modern edebiyatta, modern şiirde, modern şairlerle dergide var oldular. Kürt şarkıları, hikayeleri, çocuk oyunları. Kısaca birçok konuda Kelhaamed dergisi Kürt milleti için birçok önemli çalışma gerçekleştirdi ve hala da bu yayıncılığını devam ettiriyor. Biz de Kelhaamed dergisinin 16. yılında istedik ki, Diyarbakır’da Selâhaddin-i Eyyubi Camii Konferans Salonunda panel düzenleyelim. Panel hazırlığında birçok Kürt aydını, akademisyen, seyda, şair, yazar ve dergi okuyucularını panele davet ettik. Ulaşamadığımız halkımızı da medya aracılığıyla böylelikle panele davet ediyoruz. Kelhaamed Dergisini paneli 25 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30’da Diyarbakır’da Selahaddin-i Eyyubi Camii Konferans Salonunda düzenlenecektir. Biz de halkımızın katılım sağlamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu

“Kelhaamed dergisi Kürtlerin bir rengi, bir sesidir”

Yıl dönümü münasebetiyle her kesimi panele davet eden Kılınç, “Kelhaamed dergisi, Kürtlerin bir rengi, bir sesidir. Hem dini hemde kürt geleneğinde milletimize, Kürt halkına önderlik ediyor. Büyük bir boşluğu dolduruyor. Kürtlerin sorunlarının reçetesini, Kürtlerin kültürlerini akıcı bir diller tanıtıyor. Bugünden itibaren de bu dergi Banga Heq ismiyle yayın hayatını devam ettirecektir. İsmi Banga Heq olarak değişen ve şu ana kadar 60 sayı yayınlayan Kelhaamed dergisi, milletimiz için, Kürt halkı için hayırlı ve mübarek olsun. Umutluyuz ki dergi, gelecekte belki şu ana kadar kimsenin dile getirmediği konular hakkında, şu ana dek çözülmeyen kürt sorunları hakkında ses olacaktır. Ve çözümleri için lazım olan reçeteleri sunacaktır. Dergi hepimizindir. Dört parçada yaşayan Kürtlerin sesidir, rengidir, farklılıklarıdır, zenginlikleridir. Bundan sonra yayın hayatına Banga Heq olarak devam edecek olan eski ismiyle Kelhaamed dergisini takip edin, okuyun, okutun ve hatta yapabiliyorsunuz dergiye yazılar, şiirler yazın. Bu dergi sesimizdir, rengimizdir, dedelerimizin ve ninelerimizin dini ve kültürel geleneklerini yaşatan bir dergidir. Hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum. Tüm halkımızı Cumartesi günü saat 13.30da Diyarbakır’da Selahaddin-i Eyyubi Camii Konferans Salonunda düzenlenecek olan panele davet ediyoruz.” ifadelerini aktardı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir