• DOLAR 32.268
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2455.719
  • ...
Tesettürü Anlamak Ve Yaşamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd bu alemi yaratıp dizayn eden bizleri başı boş bırakmıyan Allah’a olsun selat ve selam insanların en hayırlısı olan rehberimiz Hz. Muhammed’e aline ashabına ve tüm muvahhidlerin üzerine olsun

 

‘Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, ziynet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Ziynetlerini, kocalarından yahut babalarından yahut kocalarının babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut erkek kardeşlerinden yahut erkek kardeşlerinin oğullarından yahut kız kardeşlerinin oğullarından yahut Müslüman kadınlardan yahut sahip oldukları kölelerden yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz’
İnsanları eşrefi mahlûkat olarak yaratan rabbimize hamd olsun. Bize verdiği bazı vasıflar nedeniyle diğer canlılardan yüksek bir yere kurmuştur; hayvanlar ve diğer canlılardan ayırmıştır. Bu vasıflar öyle vasıflardır ki bu değerleri kaybedersek bize verilen üstünlüğü kaybetmiş oluruz; esfel-i safiline doğru gideriz.
Burada ince bir denge vardır; ya rabbinin verdiği değerlere sahip çıkarak onun yolundan giderek eşrefi mahlûkat olarak yaşamını sürdürürsün ya da bu değerlerini yitirerek hayvandan daha aşağı bir yaşam sürerek hem bu dünya da hem de ahrette rezil olursun.
Allah bizi eşrefi mahlûkat olarak yaratmış; bunu korumak bizim elimizdedir.
Allah bize bu kadar değer verirken hatta bizlere halifem diyerek nitelerken; bu değerleri bilmemek gerçek bir ahmaklıktır.
Allahın bizlere verdiği özellikle kadınlara verdiği bu yüce değerlerinden biri hiç şüphesiz tesettürdür. Tesettür; kadınları hayvani bir yaşamdan kötü kalplerden maddeci zihniyetlerden koruyan büyük bir kalkandır. Kadına şahsiyet kazandırmasında şeref ve namusunu korumasında en büyük etkendir tesettür. Maddeci, çıkarcı, ifsatçı tağutların emellerini alt üst edendir tesettür. Günümüzdeki kadınları en büyük cihadıdır tesettür
Tesettür bir mesajdır tağutlara “sizin kanunlarınız beni ilgilendirmez bize kanun koyan sadece Allah’tır” diyerek. Yani tesettür içi boş bir örtüden ibaret değildir.
Tesettür eski çağlardan günümüze kadar büyük bir değer olarak görülmektedir. Başörtüsü büyük bir değerin, şerefin haysiyetin sembolüdür.
Günümüz de ise bu büyük değerimiz ifsad edilmeye çalışılmaktadır. Çünkü tesettür onların birçok emellerine set çekmekte; kadını bir madde gibi rahat kullanamayacak; reklamlarını daha dikkat çekici hale getiremeyecek ve en önemlisi gençleri ifsat edemeyecek yani kadını bir madde gibi kullanamayacaklardır.
Başta Müslüman kadınlar olmak üzere tüm kadınlar tesettür hakkında yapılan bu kara propagandaya aldanıp insanlığını, şahsiyetini ayaklar altına almamalıdır. Bunu bilmelidirler ki, Hz. Meryem’i o yüce makama çıkartan iffetiydi. Hz Hatice’ye tertemiz kadın lakabı örtüsüne iffetine olan düşkünlüğünden verilmiştir.
Kendini müslüman diye niteleyen kadınları örnek alacağı şahsiyetler bunlardır. Batının tozpembe gösterdiği nefsi hayvanlaşmış şahsiyetler olmamalıdır. Bunlara aldanarak, bize insanlık katan değerlerimizden olarak; hem dünyamızı hem uhrevi hayatımızı zelil etmemeliyiz. Maddeci zihniyetin kullanıp atacağı bir mal haline gelmemeliyiz. Tesettürümüze sahip çıkmalıyız bütün baskılara rağmen.
Ne acıdır ki tesettürün yetim kaldığı, tesettüre en büyük düşmanlığı yapıldığı ülkeler, İslam ülkesi denilen ülkelerdir. Sözde demokratlar özgürlükçüler küçük bir kızın dahi taktığı başörtüsüne gelince tökezliyorlar. Eğitim hakkı gibi temel haklara karşı çıkabiliyor, kadın hakları ihlal ediyor, yok dizilerde kadın sayısı az milletvekili, bakan kadınların sayısı az diyenler, ekranlara çıkanlar küçük bir kızın özgürce taktığı başörtüsüne sahip çıkmaktan aciz kalıyorlar.
Özgürlük müslüman ülkesinde neden müslümana yok...
İnanca saldıranlara ifade özgürlüğü inancı yaşanlara ise terör damgası vuruluyor. Nasıl bir anlayış...
Bunları tek dertleri islamın uygulamalarını tüm hayattan çıkarmaktır; ruhbanlaşmış bir islam oluşturmaktır
Tesettürün bu kadar hedef olmasındaki en büyük etkenlerden biri de tesettürün İslam’ın pratik bir şekilde hayatımıza geçirdiğimiz, Allah’ı bir emri olmasıdır. Yani kıldığımız namazın hayata etkimesidir. Fatiha’da dediğimiz “yalnız sana ibadet eder yalnız senden yardım dileriz” sözde değil pratiksel bir hal almasıdır. İşte kinleri bunadır. Onlar bunu görecekler ki bu din yaşam nizamıdır. Yaşamdan, toplumdan soyutlanamaz. Onlar da biliyorlar ki tesettürle birlikte İslami yaşam tekrar dönecektir. Bunu içindir ki tesettüre bu kadar düşmanlık yapılmakta; engeller çıkarılmakta ama Allah elbet nurunu tamamlayacaktır. Biz buna iman etmişiz.
Tessettürü Yaşamak
Bir müslüman kadının tesettüre bürünmekle görevi bitmez. Büründüğü bu tesettürün kendisine yüklediği sorumluluğun farkında olmalı; Konuşmasına, yürümesine, oturup kalkmasına, yani davranışlarının tümüne dikkat etmeli; bunu bilmelidir ki o Allahın ayetini üzerinde taşıyor. Buna göre hareket etmeli ve tesettürü Allahın emrettiği üzere giyinmeli; daha çekici hale getirmemeli. Özellikle günümüzde tesettürün modalaştırılması çabası vardır. Böylece tesettür gerçek amacından saptırılmaya çalışılmaktadır. Müslüman kadınlar bu konuda bilinçli davranarak çok dikkat etmeli; Kur’an’ın emrettiği gibi bir örtünme olmalı,
Tesettürü onu tanıtmayacak şekilde olmalı. Nitekim Peygamberimiz(s.a.v) Hz. Esma`yı görünce “Ey Esma seni tanıdım” diyerek örtüsüne daha dikkat etmesini vurgulamıştır.
Evet, bir müslüman kadının tesettüre bürünmesiyle işi bitmiyor. Çünkü tesettür bir kimliktir; bu kimliğin gereklerini yerine getirmekte en az tesettüre bürünmek kadar önemlidir.
Kendi şahsımızda İslam’a leke getirmemeliyiz bütün yönlerimizle topluma örnek olmalıyız
Allah-u Teâlâ ayaklarımız İslam yolunda sabit kılsın.

Muhammed-Segafi / Diyarbakır - Yaş: 21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir