• DOLAR 32.542
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2456.413
  • ...
Hakikatin Kendisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam ile Rabbinden; affı, mağfireti, kurtuluşu, her türlü huzur ve izzeti kazanmaya çalışan bir camianın yönetime aday olacağını işitiyoruz çok şükür. Kimilerinde bu faaliyetin, minik bir bebeğin ilk adımları gibi bir algı oluşabilir. Alacağı oyların sadece kendi tabanıyla sınırlı kalacağını düşünenler olabilir. Kıt bir döngü içerisinde gidip geleceğini düşünenler olabilir.


 

Bu tür düşüncelerde bulunanların bu camiayı tanımadıklarına kanaat getiriyorum. Gerekli şekilde yapılan bir araştırma ve birinci kaynaklardan dinlenilecek camia tanıtımı sonrasında, Allah`ın izniyle bu düşüncedeki kardeşlerimizin düşüncelerindeki yanlışlıklarını göreceğine inanıyorum.
" Bu camianın basına gelenler dünyanın basına gelseydi, dünya paramparça olurdu." Bu söz şahsen dinlediğim camia gönüllülerinden işittiğim bir alıntı. İlk basta çok abartılı bir söz olduğunu düşündüm. Yeterli araştırmayı yapıp, gerekli olan bilgiyi elde ettiğimi düşündükten sonra Haşr Suresi`nin 21. ayeti dikkatimi çekti. O esmer adamın söylediği söz ile bu ayeti kerimeyi karşılaştırınca...

“Eğer biz bu Kur`an`ı bir daga indirseydik, Allah`ın korkusundan onu bas eğmiş, parça parça olmuş görürdün. Bu örnekleri düşünmeleri için insanlara veriyoruz.” (Haşr 59/21 )

Sonra o esmer adamın sözleri aklıma tekrar geldi. Şehadet parmağını kaldırıp yere indirisi... "Eger, Kur`an`ın hadimliğini yapmaya niyetimiz varsa, Siyer-i Nebi`yi anlayıp, yasayıp, yasatmak gibi bir gayretimiz varsa, basımıza bunların gelmesi senin de dediğin gibi `hakikatın ta kendisiymiş." Dedim kendi kendime. "Yardım ne zamanı" diyecek seviyeye gelinmeden "Allah`ın yardımı ve fethi geldiği zaman..." ayetine mazhar olunamayacağını bir kez daha anladım. Bu camianın basına gelen olayların, siyerdeki işkence, boykot, ifk olayı ve daha nice bunlar gibi, Müslümanların ve İslamın aleyhindeki propagandalara benzediğini fark ettim. Çok insafsızca davranıyorlardı Müslümanlara. Simdi de aynı insafsızlık havası kokuyor bu mazlum ve mustaz`af camiada. Her zaman olageldigi gibi...
 

Camia bünyesindeki yazar (ilim ehli olan) ların, camiayı bekleyen tehditler karsısında gerekli uyarıları yapacağını tahmin ediyorum. Çamur at izi kalsın eylemlerinin çoğalacağı hakkında, sorumluluklarımızın ziyadesiyle arttığına, kendimize bundan sonra öncesinden çok daha fazla dikkat(her türlüsünü) etmemiz gerektiğine dair köselerinde, sayfalarında, tv programlarında, internet sitelerinde vs. yer vereceğine inanıyorum. Rabbim muvaffak etsin, hak-batıl mücadelesinde batılı yenmek adına her türlü yardımını eksik etmesin. Unutmayalım ki davamızın sonu Alemlerin Rabbi`ne hamd etmekten başka bir şey değildir.
 

Merdiyyeh (razı olunmus)lerden olmamız duası ile. Vesselam...
 

Mus`ab Tamkan / Konya – Yaş: 18
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir