• DOLAR 32.226
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Rusya Ukrayna'da bir cephaneliği hipersonik füze ile vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konaşenkov, Rus birliklerinin Bastion kıyı savunma sistemleriyle Ukrayna’nın Odessa bölgesinde Velikiy Dalnik ve Velikodolinskoe yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusuna ait radyo-elektronik istihbarat merkezlerini imha ettiğini belirtti.

Ukrayna'da ilk defa Kinjal hipersonik füzesi kullanıldığını bildiren Konaşenkov, "18 Mart'ta, hipersonik aerobalistik füzelere sahip Kinjal füze sistemi ile İvano-Frankivsk bölgesindeki Delyatin yerleşim biriminde Ukrayna askeri birliklerinin büyük bir füze ve havacılık mühimmatının bulunduğu cephaneyi imha etti" dedi.

Rus hava kuvvetlerinin gece 12 İHA'yı vurduğunu bildiren Konaşenkov, “Rus ordusu bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 196 insansız hava aracı, 1438 tank ve zırhlı araç, 145 çok namlulu roketatar, 556 obüs ve havan topu, 1237 özel askeri araç imha etti.” diye konuştu.

Kinjal hipersonik füze nedir?

Kinjal (Hançer) füze sistemi hem nükleer hem de konvansiyonel savaş başlıkları taşıyabiliyor. Füzenin, MiG-31 gibi savaş uçaklarına monte edilebildiği ve fırlatıldığında ses hızının 10 katına (Mach 10) çıkabildiği ifade ediliyor. Füze sisteminin menzili 2 bin kilometreye ulaşabiliyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir