• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Avrupa Yetim Der Bitlisli muhtaç ailelere yardım etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Merkezi Almanya`nın Bopfinge kentinde bulunan İnternational Help Organization Pro Orphans(Avrupa Yetim Der) Kardeş Aile Projesi kapsamında Bitlis`teki fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulundu. Avrupa Yetim Der yardımlarını Bitlis`te faaliyette bulunan Best Der aracılığı ile muhtaç ailelere ulaştırdı.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Best Der Başkanı Cengiz Karakaya, kentlerinde bulunan fakir, muhtaç ve kimsesizlere yardımda bulunduklarını ifade etti. Hayırseverlerin yardımlarını fakir ailelere ulaştırdıklarını ifade eden Karakaya, \"Daha çok aileye ulaşmak, mağdur ve yetim ailelerin durumlarını dile getirmek, maddi imkânları elverişli olan hayırseverlere bu yetim ve yardıma muhtaç ailelerin durumunu anlatmak adına Umut Kapısı programı aracılığıyla bu yetim ve yardıma muhtaç aileleri ekranlara taşıdık.\"dedi.

 

Sıkıntılarını gündeme taşıdıkları aileler için Avrupa Yetim Der`in kendileri ile bağlantıya geçtiğini ve bu aileleri kardeş aile ilan ettiğini ifade eden Karakaya, \"Biz de dernek olarak Avrupa`da hayırlı faaliyetlerde bulunan Yetim Der`in gönderdiği yiyecek, kundura vb. yardımları tespit ettiğimiz ve yetim derinde kardeş aile olarak kabul ettiği ailelere ulaştırdık. Bizler dernek olarak bütün duyarlı hayırsever kardeşlerimize sesleniyoruz: Çetin kış şartlarını geçirdiğimiz Bitlis`te; ayağını sokacak bir çift ayak kapısı olmayan, giyecek bir kazağı olmayan, okula gidecek çantası olmayan, karnını doyuracak sıcak bir tas çorbası bulunmayan, başını sokacak sıcak bir yuvası olamayan ve ruhunu ısıtacak anne ve babası olmayan yetim ve kimsesizlere Allah rızası için yardım elini uzatalım\" dedi.

 

Yardımları alan aileler ise kendilerine yardımları gönderen Avrupa Yetim Der`e ve yardımları kendilerine ulaştıran Best Der`e teşekkür ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir